Бюджет на 2021 рік ухвалено: що буде з ростом пенсій і зарплат в Україні

В ході засідання парламенту стало відомо, як планують розподілити держані кошти наступного року.

289 народних депутатів проголосували за новий бюджет, запланований на 2021 рік. Стало відомо, що наступного року вже з 1 січня буде спостерігатися ріст мінімальної заробітної плати. Зараз вона складає 5 тисяч гривень, а вже наступного року буде становити 6. Обіцяють на цьому не зупинити її підвищення. З 1 грудня 2021 року мінімальна заробітна платня може зрости до 6,5 тисяч гривень на місяць.

Що стосується прожиткового мінімуму, з 1 січня він буде становити 2189 гривень. До кінця наступного року його теж планують підняти. Зріст прожиткового мінімуму буде складати 204 гривні. Найвищого показника прожитковий мінімум має дістати у грудні майбутнього року.

В уряді запланували, що наступного року середня зарплата сягне рівня 13 632 гривень.

Збільшення видатків буде стосуватися не тільки зарплат та пенсій.

У бюджеті з’явилася нова стаття

2,87 мільярда гривень отримав сектор інвестиційних проектів. 1 мільярд гривень планують витратити на розвиток аеропортів. Рівно ж стільки закладено на розбудову культурних закладів.

Наступного року також планують підтримати й сільгоспвиробників. На їх розвиток закладено 500 мільйонів гривень.

Не обділили депутати Верховної Ради й себе. На забезпечення цього державного органу у бюджеті закладено 247 мільйонів гривень. Трохи більше планують віддати на потреби Офісу президента.

Виявляється, на його утримання країна буде витрачати наступного року 273 мільйонів гривень. Це менше, ніж планували закласти у бюджеті спочатку, але більше на 39%, ніж заплановано у бюджеті 2020 року.

А ось судячи з нової статті, яка з’явилася у бюджеті 2021 року, на українців таки чекають вакцині, куплені державним коштом. На 2,6 мільярда гривень планують закупити ліки проти COVID-19.

У МОЗ скаржаться, що цих коштів все одно буде недостатньо.

Що стосується самих працівників медицини, які борються з вірусом і постраждали від хвороби, їм та їхнім родинам буде виплачено 252 мільйони гривень.

Експерти дуже скептично поставилися до нового бюджету, і вважають, що він, хоч і виглядає достатньо оптимістично, проте, є досить відірваним від реалій.

Схожі статті

Колеги ненавиділи Узерлі сильніше, ніж Хюррем Султан в гаремі у “Величному столітті”: все через один вчинок

Найпопулярнішим турецьким серіалом можна по праву вважати багатосерійну драму "Величне століття", яка розтягнулася на велику кількість сезонів та подарувала світу нову Роксолану.

Даша Астаф’єва приховує, що вийшла заміж за молодого багатія: обранець на 10 років молодший – блогер

Скандальний блогер Богдан Беспалов заявив, що одна із найкрасивіших жінок в українському шоубізі Даша Астаф'єва таємно вийшла заміж. Що відомо про її обранця та перша реакція знаменитості.

Опубліковано знімок Кацуріна із зататуйованим торсом. На фото він не сам: поруч не Надя, а чоловік (ФОТО)

Надя Дорофєєва заінтригувала Мережу фотографією, на якій її чоловік блогер та ресторатор Михайло Кацурін разом зі своїм близьким другом готують вечерю. Що дивного було на знімку?

Фіналістка “Холостяка” Яна Соломко вдруге вийшла заміж та поділилася кадрами зі свята: знову дружина

Знаменита співачка Яна Соломко, яка не так давно оскандалилася в Україні через свою позицію, знову вийшла заміж. Ексклюзивними кадрами з торжества вона поділилася 27 березня.

“Дика Ребрик у строю”: 42-річна Лілія Ребрик сміливо продемонструвала себе в боді після третіх пологів

15 березня 2024 року ведуча та актриса Лілія Ребрик народила третю доньку, а вже за два тижні з'явилася на фото в ефектному образі, що підкреслює фігуру.

Нова коханка Мурата Налчаджиоглу виклала в мережу нові спільні фото: вже вивів у світ, як нову дружину

Ще кілька місяців тому турецький бізнесмен Мурат Налчаджіоглу з'являвся на публічних заходах і освідчувався зовсім іншій жінці. Все дуже круто змінилося.