|
27.04.2024 17:54

Які пенсії отримують Ротару, Поплавський та інші легенди естради: “Заправити машину і доїхати до Закарпаття”

Здається, що легенди естради заробили за усе своє життя стільки, що пенсія має бути відповідною. Однак, в цьому питанні є певні ліміти, які при цьому ще й залежить від років роботи на сцені, а також отриманих звань.

Які пенсії отримують Ротару, Поплавський та інші легенди естради

Які пенсії отримують Ротару, Поплавський та інші легенди естради

Михайло Поплавський наприклад ніколи не приховував того факту, що в нього доволі висока пенсія в порівнянні з іншими його однолітками, однак запевняв, що цих грошей йому взагалі не вистачає, і основний дохід він отримує від бізнесу та шоу-бізнесу, пенсія стала для нього приємним бонусом.

Софія Михайлівна, навпроти, ніколи не дозволяла собі хизуватися високою пенсією, але інформація про неї неодноразово виходила назовні, і поговорювали, що у зірки також виплати становлять близько двадцяти тисяч гривень.

Які пенсії отримують Ротару, Поплавський та інші легенди естради

А от Іван Попович похизуватися такими грошами не може, і заявляє, що це насправді ситуація багатьох українських артистів, які вже за життя стали легендами, але їхній досвід не дозволяє їм отримувати хороші виплати.

Артист зізнався, що він та Василь Зінкевич отримують пенсію розміром у 5 тисяч гривень. Незважаючи на те, що Зінкевич має не лише звання народного артиста, а ще й Шевченківську премію та звання Героя України.

“Мені цих грошей вистачає заправити машину та доїхати із Закарпаття до Києва, і дорогою чаю випити, бо на поїсти вже не вистачить. Василь Зінкевич мені розповідав, що свого часу він приносив філармонії мільйони, то, мовляв, що це за несправедливість, і на що йому жити?

Але примітно, що свого часу також Аурелія Ротару давала ексклюзивне інтерв’ю, в якому зізналася, що вони з сестрою Софією Михайлівною здебільшого підтримують себе фінансово завдяки квартирам, які здають в аренду.