Похорон Кернеса та день жалоби для харків’ян: подробиці проведення мера Харкова в останню путь

23 грудня у Харкові прощаються з Геннадієм Кернесом і оголосили днем жалоби.

Сьогодні Харків прощається з мером Геннадієм Кернесом, який помер 17 грудня у Берліні від ускладнень після коронавірусу.

Перед офіційною церемонією прощання колишнього очільника Харкова Геннадія Кернеса відспівали у Соборі Благовіщення Пресвятої Богородиці. Там його відспівав Митрополит Онуфрій. На відспівуванні були лише найближчі родичі померлого.

Дружина Геннадія Кернеса
Дружина Геннадія Кернеса

На саму церемонію прощання, яка відбудеться у фойє Харківського академічного театру опери і балету ім. Лисенка прибули представники політичної сили “Довіряй справам” державної адміністрації Одеси Дмитро Танцюра та Олег Етнарович.

Також попрощатися з колишнім мером прийшли бізнесмен та молодший партнер олігарха Рината Ахметова Вадим Новинський, екс-депутат Віталій Хомутинник і мер столиці Віталій Кличко.

Політики прийшли попрощатися з Геннадієм Кернесом
Політики прийшли попрощатися з Геннадієм Кернесом

А от перші особи держави на церемонію прощання та похорон Харкова не приїдуть. Через це була скасована і участь у похороні курсантів університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба.

За Статутом гарнізонної та вартової служби ЗСУ, почесний ескорт відряджається на похорон лише у тому випадку, якщо на ньому присутні президент, голова Верховної Ради і прем’єр-міністр.

До труни віддати останню шану та провести політика в останню путь приходять як політики, так і прості містяни. Вони несуть квіти і згадують очільника Харкова. При цьому через центральний вхід заходять лише почесні гості, а от для простих харків’ян відкрили боковий вхід.

Харків'яни прийшли провести в останню путь Геннадія Кернеса
Харків’яни прийшли провести в останню путь Геннадія Кернеса

Напередодні церемонії прощання у Харкові прибрали всю рекламу та завісили дзеркальні поверхні. Також на офіційних будівлях приспущені державні прапори.

На самій церемонії прощання у театрі всі присутні дотримуються заходів безпеки і перебувають в масках.

Співчуття рідним Геннадія Кернеса висловили народна артистка України Ольга Сумська та її чоловік Віталій Борисюк.

Поховають колишнього очільника міста Геннадія Кернеса на центральній алеї другого міського кладовища Харкова поруч з воїнами Другої світової війни та напроти могил колишніх очільників Харківської облдержадміністрації Олександра Масельського та Євгена Кушнарьова.

Схожі статті

Няньчить як рідну: 55-річна Надія Матвєєва розповіла про свою малечу, якій 4 з половиною роки (ФОТО)

Надія Матвєєва показала у соціальних мережах свою улюблену Семі, якій 4 з половиною роки: "Радію за людей, які відчувають щось подібне до своїх домашніх улюбленців".

“Пишу і реву”: 39-річний Віталій Козловський зізнався, чому йому довелося залишити кохану дружину та сина

Нещодавно у популярного українського співака народився первенець. Проте, вже зараз, чоловік вимушений покинути родину. Віталій повертається на передову, щоб продовжити військову службу.

“Як можна дарувати, а потім ділити” – Ексдружина Остапчука Горняк розповіла нові подробиці поділу майна

Конфлікт поділу майна шоумена Володимира Остапчука та його ексдружини, нотаріусині Христини Горняк триває. Днями Горняк розкрила нові подробиці сімейної драми.

Марічка Падалко перевірила, чим Клопотенко годує українських школярів: “Забрав в наших дітей цукор і сіль”

Навколо нового меню для українських школярів точаться запеклі баталії. Одні підтримують новаторство, інші категорично проти. Хто правий, перевіряла Марічка Падалко.