В новий рік українці увійдуть з новими цінами на хліб: стало відомо скільки коштуватиме основний продукт

Українців з нового року чекає чергове підвищення цін.

Через кілька днів Україна і світ увійдуть в новий рік. Яким він буде для всіх – не відомо, але українці вже отримають подарунок під ялинку.

І якщо для всіх країн цей період розпочнеться з радісних новин та атмосфери, то на українців з нового року чекатиме кілька цінових сюрпризів від уряду.

Одним з них стане ще одне підвищення цін на хліб. Цього разу на ціну вплинуть відразу два чинники. Проте, як зазначає генеральний директор асоціації “Український клуб аграрного бізнесу” Руслан Сластьон, новорічне підвищення буде незначним.

Раніше повідомлялося, що ціни на основний продукт харчування – хліб вже зростали. Тоді це було пов’язано зі зростанням цін на зерно і, відповідно, борошно. Таке підняття цін було доволі значним.

Проте зараз підвищення становитиме 1-1,5 за кілограм хліба, що становить 5% від його попередньої вартості. Тобто, українцям слід розраховувати на те, що тепер за кілограмову буханку хліба доведеться віддати від 20 до 24 грн.

Ціни на хліб зростуть
Ціни на хліб зростуть

Крім хліба, доведеться викласти більше і за такі продукти як м’ясо, фрукти, зокрема сезонні мандарини та апельсини, а також за олію, яйця та овочі. А от підвищення цін на крупи поки не передбачається. Крім того, передбачають, що олія зросте не значно, до її поточної вартості додасться 2-3 грн.

А от ціни на м’ясо та фрукти вже встигли неприємно вразити українців. Тож тепер доведеться добре подумати перед тим, як планувати новорічний стіл.

Судячи з заяви Руслана Сластьона, українцям слід готуватися не лише до підвищення цін на продукти харчування, а й до зростання цін на комунальні послуги, яке не омине простих громадян.

Схожі статті

Співак Шаман, який живе на гроші Ротару, видав свою таємницю після втечі до США: “Подорож була захоплюючою”

Як відомо, у знаменитої української співачки Софії Ротару є спадкоємець, який також намагається підкорити сцену. Анатолій Євдокименко на даний момент знаходиться в США.

“Завжди у моєму серці” – Сергій Танчинець заговорив про нові стосунки та показав обраницю в Мережі

Кілька місяців тому Сергій Танчинець заявив про розлучення з дружиною Анною. У нещодавньому інтерв'ю чоловік вперше поділився деталями особистого життя і натякнув на новий роман.