У небі над Україною

Екстримал і мандрівник Дмитро Комаров відправився у триденний рекордний політ над Україною.

Ідея польоту належить військовому льотчику Ігорю Табанюку з метою підтримки і розвитку військової авіації в Україні. Дмитро Комаров підтримав цю ідею, оскільки у експедиціях з оператором Олександром Дмитрієвим часто доводилося літати малою авіацією.

За словами ведучого для багатьох країн світу використання такого виду літаків як служб таксі або маршруток справа звична. Йому хотілося б, щоб і в Україні це було доступно.

Рекордний політ над Україною розпочався в Києві. На Дмитра Комарова, Олександра Дмитрієва, Ігоря Табанюка та пілота Андрія Блінова 31 аеродром, 3 дні в небі і 11-12 злетів і посадок щодня.

Дмитро Комаров, Ігор Табанюк, Андрій Блінов, Олександр Дмитрієв

Дмитро Комаров, Ігор Табанюк, Андрій Блінов, Олександр ДмитрієвУ кожній точці маршруту члени екіпажу робили фото, а ведучий спілкувався з прихильниками. Карта польоту була складена так, що посадки відбувалися на малих аеродромах. Робилося це для того, щоб привернути увагу до проблем малої авіації в Україні.

Під час встановлення рекорду не обійшлося і без екстремальних, навіть небезпечних ситуацій.

Одна з них, за словами Дмитра Комарова, сталася, коли оператор Олександр Дмитрієв попросив покерувати літаком. Ведучий «Світу навиворіт» так прокоментував те, що відбулося (сміється): «Найстрашніший момент за весь політ: Саші дали покерувати літаком».

За час встановлення рекорду команда пролетіла Київ, Львів, Кам’янець-Подільський, Косино, Дрогобич, Житомир, Скадовськ, Бердичів, Гайсин, Веселе та інші міста і завершили політ у Коломиї.

Іноді під час перельотів між аеродромами військовий льотчик Ігор Табанюк виконував фігури вищого пілотажу.

Друга нестандартна і небезпечна ситуація трапилася майже під кінець польоту. В цей момент через неякісне пальне почав глохнути мотор і Ігор Табанюк прийняв рішення здійснити аварійну посадку. Переживаючи страх, Одександр Дмитрієв пригадав ситуацію. Яка сталася з ним і Дмитром Комаровим в Непалі. У ведучого і оператора був вибір: летіти літаком чи взяти автомобіль. Рішення Дмитра Комарова брати джип врятувало їх від смерті в горах Непалу.

Цей політ показав, що від нештатних ситуацій ніхто не щастрахований. Головне – вчасно зорієнтуватися.

Схожі статті

Жінка відростила 13-метрові нігті та потрапила у Книгу рекордів Гіннеса: яка довжина була у її попередників?

63-річна жителька Міннесоти почала відрощувати свої нігті ще у школі. Проте, вона не перша, хто має таке досягнення. Ким були її попередниці та який рекорд тримали вони?

Відома іспанська акторка показала фото своєї доньки, батьком якої є її рідний син: як таке можливо?

Акторка показала фото однорічної доньки та зауважила, що вона цілковита копія свого батька. Подробиці історії читайте у матеріалі порталу Сенсація.