Як живуть світові рекордсмени

Зріст кожної людини – особливість, яка дається їй від народження і закладається на генетичному рівні. Комусь з його зростом комфортно, а комусь – ні.

Найнезручніше почуваються люди зріст яких значно відрізняється від середнього.

Зазвичай людям, зріст яких значно перевищує середній набагато складніше у житті, ніж людям з низьким зростом. У таких людей виникає ряд проблем гострих проблем, починаючи від проблем з одягом чи взуттям і закінчуючи проблемами зі здоров’ям.

Найвищі люди планети рідко доживають до до середнього віку і помирають від звичайних інфекцій. Так сталося з Робертом Уолдом. Він помер у віці 44 років від звичайної ранки на нозі, яку Роберт натер костилем.

Роберт Уодлоу - найвища людина на планеті
Роберт Уодлоу – найвища людина на планеті

Нерідко у найвищих людей на планеті кістки і хребет не витримують навантаження і вони стають інвалідами або помирають від звичайних інфекцій.

У найнижчих людей на планеті теж є свої особливості. Їхній зріст рідко досягає навіть 80 см, а замість кісток у них хрящова тканина. Така їхня особливість називається ахондроплазією. Оскільки замість кісток у таких людей хрящі, кінцівки в них часто ламаються. Таких людей ще називають кришталевими.

Най нижчі люди найчастіше страждають проблемами з серцем. А звичайні дл нас бронхіт чи застуда стають для них смертельними.

Звісно, є люди, які з подібними відхиленнями живуть довго, але таких мало. Зазвичай вони не доживають до 30-ти років.

Кахендра - найнижча людина на планеті
Кахендра – найнижча людина на планеті

Будь-які відхилення – результат неправильної роботи організму, які виправити майже неможливо.

Схожі статті

Жінка відростила 13-метрові нігті та потрапила у Книгу рекордів Гіннеса: яка довжина була у її попередників?

63-річна жителька Міннесоти почала відрощувати свої нігті ще у школі. Проте, вона не перша, хто має таке досягнення. Ким були її попередниці та який рекорд тримали вони?

Відома іспанська акторка показала фото своєї доньки, батьком якої є її рідний син: як таке можливо?

Акторка показала фото однорічної доньки та зауважила, що вона цілковита копія свого батька. Подробиці історії читайте у матеріалі порталу Сенсація.