Мати спочатку викреслила доньку з життя, а потім почала вимагати в неї допомоги: батьків не обирають

Відносини між мамою та донькою, які змушують замислитися.

У невеликому провінційному містечку жила дівчина, назвемо її Марта. У неї була велика і дружна родина. Тож не дивно, що ставши дорослою дівчина і собі мріяла про таку саму.

Але вона не врахувала одного, її батьки все життя прожили разом і завжди допомагали одне одному. Так само вони виховували і своїх 5 дітей: двох доньок і трьох синів.

Першою на родинну стежку. хоч і не була найстаршою, ступила Марта. Після школи дівчина відправилася підкорювати столицю. Будучи відмінницею і дуже розумною, вона легко вступила до омріяного ВИШу.

Щаслива родина
Щаслива родина

Але цей вступ не приніс спокою родині. На початку навчання дівчина закохалася у свого одногрупника Арсена. Хлопець обіцяв їй заміжжя, красиве весілля і розкішне життя. Крім того, він був першим красенем факультету, тож не дивно, що Марта закохалася в нього і не бачила нічого, що коїлося навколо неї.

І поки закохана дівчина мріяла про красиве життя, хлопець тим часом знайшов собі нову дівчину, з якою у них потім склалося подружнє життя. Все було б нічого, якби одного разу Марта не зрозуміла, що вагітна. Робити щось було вже пізно, тож вона повернулася додому до батьків. Там само і народила донечку, яку назвала Лідою. Батьки пожаліли доньку, допомагали їй у всьому і сподівалися, що наступного року Марта повернеться до столиці навчатися.

Дівчина поїхала, залишивши маленьку Ліду з бабусею, дідусем та дядьками і тікою. Вони всі дуже любили маленьку дівчинку, яка стала для них промінчиком світла у нелегких шкільних та робочих буднях.

Згодом Марта зателефонувала додому і радісно повідомила, що відновилася на навчанні і знайшла роботу. А ще пізніше, можливо, забере Ліду до себе.

Мама і донька
Мама і донька

Також дівчина розповіла, що у неї нове життя і є чоловік, якого вона кохає і який збирається зробити їй пропозицію. Батьки, звісно, зраділи за доньку, але їм дуже не хотілося відпускати так далеко від себе Ліду.

Проте Марта таки дотримала слова і дівчинка радісно поїхала з мамою, хоча розлучатися з бабусею та дідусем дуже не хотіла.

Спершу у неї було майже ідеальне життя: мама любила, вітчим ставився, як до рідної. Згодом у Ліди з’явилася сестричка Катруся, а потім братики Арсен та Ігор і ще одна сестричка Марійка.

Ліда дуже любила своїх братиків та сестричок, але Марта вирішила, що дівчинка має їй допомагати виховувати дітей. Ліда не заперечувала і з радістю гуляла, годувала та займалася з ними. Так тривало доти, доки Марта не переклала всю відповідальність за дітей на Ліду і зникла.

Через деякий час вона повернулася, вибачилася перед старшою донькою і все повернулося на свої місця, на якийсь час.

Але згодом Марта почала згадувати про те, що за її дітьми доглядала Ліда і вирішила знову сісти доньці на шию. Але дівчина не стерпіла, зібрала речі і поїхала вступати до іншого міста.

Там дівчина розірвала всі контакти з родиною і телефонувала лише бабусі з дідусем та молодшому братові матері. який неодноразово намагався заступитися за дівчинку телефоном і візитами до сестри.

Мама і доросла донька
Мама і доросла донька

Так, у навчанні та спілкуванні з рідними минули університетські роки. Ліда отримала диплом і поїхала підкорювати столицю вже як професіонал. Пам’ятаючи приклад мами, Ліда не кидалася на шию першому зустрічному, а, навпаки, почала працювати і, навіть, могла дозволити собі знімати невелику квартиру у спальному районі міста.

Саме тут вона познайомилася з майбутнім чоловіком, з яким створила міцну і дружну родину.

Гуляючи одного разу в парку неподалік будинку, вона побачила жінку, яка вже довгий час спостерігала за нею. Ліда впізнала її, але не подала виду. натомість жінка сама підійшла і першою заговорила до дівчини, розповівши про все, що з нею трапилося після втечі доньки. Виявляється, вона була дуже хвора, жити їй було ніде, а чоловік та діти покинули її і залишили без житла.

В цей час чоловік та діти Ліди пішли запускати повітряного змія і не бачили цієї сцени.

Поки дівчина вислуховувала Марту, діти зголодніли і прибігли до неї, а слідом підійшов і чоловік. Дівчина повернулася до них і на німе питання ловіка відповіла одним словом: “Ніхто”.

А тоді розвернулася, взяла під руку чоловіка і з дітьми, які тримали її вільну руку, пішли в напрямку ресторану.

Схожі статті

У короля Великобританії Чарльза III діагностували рак: подробиці з Букінгемського палацу

Декілька годин тому Букінгемський палац шокував заявою про стан здоров'я Монарха. У 75-річного короля Великобританії Чарльза ІІІ діагностували рак. Чому вирішили розкрити діагноз Монарха?

Скільки коштує хліб в різних країнах: по 25 гривень в Україні, по 6 доларів в Америці та по 5 злотих в Польщі

Хліб – завжди був головною стравою всюди, по всьому світу. Не дарма кажуть, "Хліб – усьому голова". І це дійсно так, бо це універсальний продукт, який можна їсти з будь-чим і залишитися ситим надовго.

Як навчалися діти під час Другої світової війни та якою була українська школа: спогади дітей війни

Часи Другої світової війни були складними для всього радянського простору, адже загарбники не шкодували нікого. Це було справжнє випробування для багатьох народів

Аліна Кабаєва знову вагітна, але батько поповненню не радий: що відомо про таємних дітей російського диктатора

За повідомленнями британських ЗМІ, російська гімнастка Аліна Кабаєва, якій приписують любовні стосунки з президентом рф путіним, знову вагітна.

Матір Гаррі Поттера Джоан Роулінг відповіла путіну, який намагався її “підкупити”: назвала президента росії вбивцею

Всесвітньо відома авторка серії романів "Harry Potter" Джоан Роулінг публічно відповіла Володимиру путіну та звинуватила його в убивствах.

Можливо не помер: новину про смерть Володимира Жириновського спростували, але шансів на одужання мало

Новина про смерть Володимира Жириновського виявилася вельми суперечливою. Деякі російські політики стверджують, що насправді лідер ЛДПР не помер.