Що росіяни досі не змогли зрозуміти про українців? ТОП-5 фактів, які не відомі більшості північним сусідів

Не треба політики, щоб зрозуміти, що й у реальному житті сусіди інколи живуть у непорозумінні.

Тривалий час транслювалася ідея про те, українці – молодший брат росіян. Втім, ми маємо свою автентичну культуру, унікальну історію та традиції, які абсолютно не схожі на ті. що в нашого північного сусіда. Представимо вам 5 фактів, які досі можуть здивувати росіян.

Борщ

Тривалий час йшли суперечки: чий де борщ. Річ у тім, що полюбляють цю страву в нас, і в Росії, і навіть в Білорусі. Та мало хто замислювався, де ж батьківщина борщу. Кухар Євген Клопотенко довів, що ця страва – виключно має українське походження.

Український борщ

Вишиванка

Дуже схожими, але не ідентичними є національні костюми: у росіян – косоворотка, у нас – вишиванка. Часто ці сорочки плутають і косоворотку називають вишиванкою.

Косоворотка

Донські козаки – нащадки запорожців

Більшість як росіян, так і українців, помилково вважають, що донські козаки – це прямі нащадки наших запорожців, які воювали під знаменами Хмельницького та Сагайдачного. Проте, це не так. Історично склалося так, що і на Запоріжчині, і на Донщині, приблизно в однаковий час почали створювати військові формування – у 16 столітті.

Донських козаків навіть відзначив Іван Грізний. На той момент Запорізька Січ вже існувала, як автономна одиниця, не підвладна нікому.

Українські козаки у бою

Гімн України – короткий, має всього 1 куплет

Насправді гімн України має три куплети, проте під час урочистостей звучить лише один.

Назви місяців року українською і російською – схожі

Майже всі назви місяців українською звучать схоже у польській та білоруських мовах, у російський – багато відмінностей.

Схожі статті

У короля Великобританії Чарльза III діагностували рак: подробиці з Букінгемського палацу

Декілька годин тому Букінгемський палац шокував заявою про стан здоров'я Монарха. У 75-річного короля Великобританії Чарльза ІІІ діагностували рак. Чому вирішили розкрити діагноз Монарха?

Скільки коштує хліб в різних країнах: по 25 гривень в Україні, по 6 доларів в Америці та по 5 злотих в Польщі

Хліб – завжди був головною стравою всюди, по всьому світу. Не дарма кажуть, "Хліб – усьому голова". І це дійсно так, бо це універсальний продукт, який можна їсти з будь-чим і залишитися ситим надовго.

Як навчалися діти під час Другої світової війни та якою була українська школа: спогади дітей війни

Часи Другої світової війни були складними для всього радянського простору, адже загарбники не шкодували нікого. Це було справжнє випробування для багатьох народів

Аліна Кабаєва знову вагітна, але батько поповненню не радий: що відомо про таємних дітей російського диктатора

За повідомленнями британських ЗМІ, російська гімнастка Аліна Кабаєва, якій приписують любовні стосунки з президентом рф путіним, знову вагітна.

Матір Гаррі Поттера Джоан Роулінг відповіла путіну, який намагався її “підкупити”: назвала президента росії вбивцею

Всесвітньо відома авторка серії романів "Harry Potter" Джоан Роулінг публічно відповіла Володимиру путіну та звинуватила його в убивствах.

Можливо не помер: новину про смерть Володимира Жириновського спростували, але шансів на одужання мало

Новина про смерть Володимира Жириновського виявилася вельми суперечливою. Деякі російські політики стверджують, що насправді лідер ЛДПР не помер.