Що росіяни досі не змогли зрозуміти про українців? ТОП-5 фактів, які не відомі більшості північним сусідів

Не треба політики, щоб зрозуміти, що й у реальному житті сусіди інколи живуть у непорозумінні.

Тривалий час транслювалася ідея про те, українці – молодший брат росіян. Втім, ми маємо свою автентичну культуру, унікальну історію та традиції, які абсолютно не схожі на ті. що в нашого північного сусіда. Представимо вам 5 фактів, які досі можуть здивувати росіян.

Борщ

Тривалий час йшли суперечки: чий де борщ. Річ у тім, що полюбляють цю страву в нас, і в Росії, і навіть в Білорусі. Та мало хто замислювався, де ж батьківщина борщу. Кухар Євген Клопотенко довів, що ця страва – виключно має українське походження.

Український борщ

Вишиванка

Дуже схожими, але не ідентичними є національні костюми: у росіян – косоворотка, у нас – вишиванка. Часто ці сорочки плутають і косоворотку називають вишиванкою.

Косоворотка

Донські козаки – нащадки запорожців

Більшість як росіян, так і українців, помилково вважають, що донські козаки – це прямі нащадки наших запорожців, які воювали під знаменами Хмельницького та Сагайдачного. Проте, це не так. Історично склалося так, що і на Запоріжчині, і на Донщині, приблизно в однаковий час почали створювати військові формування – у 16 столітті.

Донських козаків навіть відзначив Іван Грізний. На той момент Запорізька Січ вже існувала, як автономна одиниця, не підвладна нікому.

Українські козаки у бою

Гімн України – короткий, має всього 1 куплет

Насправді гімн України має три куплети, проте під час урочистостей звучить лише один.

Назви місяців року українською і російською – схожі

Майже всі назви місяців українською звучать схоже у польській та білоруських мовах, у російський – багато відмінностей.

Схожі статті

Босі мільйонери: подружня пара віддала людям 24 мільйони доларів, особисті речі та пішла жити до монастиря

Для когось щастя в грошах, а хтось може відмовитися від усього заради духовності. Після такого щедрого жесту, пара вимушена буде покладатися на доброту інших людей.

Жінка відростила 13-метрові нігті та потрапила у Книгу рекордів Гіннеса: яка довжина була у її попередників?

63-річна жителька Міннесоти почала відрощувати свої нігті ще у школі. Проте, вона не перша, хто має таке досягнення. Ким були її попередниці та який рекорд тримали вони?

Відома іспанська акторка показала фото своєї доньки, батьком якої є її рідний син: як таке можливо?

Акторка показала фото однорічної доньки та зауважила, що вона цілковита копія свого батька. Подробиці історії читайте у матеріалі порталу Сенсація.