Незвичайні люди України

У нас живуть настільки унікальні люди, що потрапляють до Книги рекордів України, а деякі стають і світовими рекордсменами.

Деякі мешканці України насправді дуже унікальні люди з непересічною долею. У той час як оточуючі лише дивуються як вони живуть, такі люди ведуть цілком і повністю нормальний спосіб життя. Вони створюють сім’ї, народжують дітей, займаються звичними для нас справами.

Першою унікальною людиною є Марія Українець, зріст якої всього 90 см. При цьому зрості жінка сама готує, робить усе по дому і випікає торти на замовлення. Крім того, вона виносила і сама народила здорову донечку, попри всі перестороги лікарів.

Наступною унікальною людиною є колишній міліціонер з Кальника, що під Мукачевом. Чоловік у 1996 році пережив 68 зупинок серця за 2 тижні. Тоді ж  у нього стався перший інфаркт. Згодом, у 2008 році, йому поставили кардіостимулятор. Але за час без нього чоловік, за його словами, «навчився визначати коли станеться чергова зупинка». Юрій Федак, так звуть чоловіка, розповідає, що перед інфарктом його кидало в жар і у вухах чувся хлопок.

Ми знаємо, що деякі тварини можуть відрощувати частини тіла, наприклад ящірка, якщо їй придавити хвоста, придавлену частину відкидає, а на її місці виростає нова частина хвоста або і цілий хвіст.

Але до 2015 року не було відомостей про людей, організм яких здатен відростити відсутню частину тіла. Завдяки такій здатності звичайний хлопець з Миколаєва прокинувся одного дня знаменитим. Його звуть Анатолій Фільтановіч. Річ у тому, що після пошкодження його мозок самостійно відростив другу півкулю. Сталося так, що сусід, який допомагав батькам хлопця по дому, будучи у стані алкогольного сп’яніння розрубав Толікові голову і пошкодив мозок.

Лікарі довгий час не вірили, що те, що трапилося з хлопцем правда. Вони вважали, що знімки голови хлопця переплутали. Але порівнявши наявні знімки, вони побачили, що мозок Анатолія виріс самостійно.

Зараз хлопець заново вчиться користуватися лівою частиною тіла. Після того, що сталося у Анатолія не рухаються ліва рука і нога. Але хлопець не втрачає оптимізму і продовжує вести звичний для нього спосіб життя.

У Миколаєві живуть унікальні сестри, Людмила і Тамара Тітченкові. Обидві хворіють на синдром Морфана, при якому виділяється забагато гормону зросту і людина виростає понад 2 метр. При цьому вага може бути нормальною для людини певного віку. У Людмили довжина шиї, при загальному зрості, становить 40 см. При цьому сестри не комплексують через свій зріст. Людмила навіть встигла побувати у Японії та знятися у їхньому телешоу.

Нагадаємо, що у  Бразилії живе дівчина, зріст якої 206 см, а у її хлопця – звичні 162 см.

У Луцьку живе унікальний хлопець, який з легкістю вивертає суглоби на 180°, перекидає зав’язані за спиною руки через голову і закидає ноги заголову. Диво? Ні, насправді у хлопця гіпермобільність, тобто підвищена рухливість, суглобів.

Андрій Отченаш - хлопець з надрухливими суглобами
Андрій Отченаш – хлопець з надрухливими суглобами

Ось такі непересічні співвітчизники живуть поруч з нами.

Схожі статті

У короля Великобританії Чарльза III діагностували рак: подробиці з Букінгемського палацу

Декілька годин тому Букінгемський палац шокував заявою про стан здоров'я Монарха. У 75-річного короля Великобританії Чарльза ІІІ діагностували рак. Чому вирішили розкрити діагноз Монарха?

Скільки коштує хліб в різних країнах: по 25 гривень в Україні, по 6 доларів в Америці та по 5 злотих в Польщі

Хліб – завжди був головною стравою всюди, по всьому світу. Не дарма кажуть, "Хліб – усьому голова". І це дійсно так, бо це універсальний продукт, який можна їсти з будь-чим і залишитися ситим надовго.

Як навчалися діти під час Другої світової війни та якою була українська школа: спогади дітей війни

Часи Другої світової війни були складними для всього радянського простору, адже загарбники не шкодували нікого. Це було справжнє випробування для багатьох народів

Аліна Кабаєва знову вагітна, але батько поповненню не радий: що відомо про таємних дітей російського диктатора

За повідомленнями британських ЗМІ, російська гімнастка Аліна Кабаєва, якій приписують любовні стосунки з президентом рф путіним, знову вагітна.

Матір Гаррі Поттера Джоан Роулінг відповіла путіну, який намагався її “підкупити”: назвала президента росії вбивцею

Всесвітньо відома авторка серії романів "Harry Potter" Джоан Роулінг публічно відповіла Володимиру путіну та звинуватила його в убивствах.

Можливо не помер: новину про смерть Володимира Жириновського спростували, але шансів на одужання мало

Новина про смерть Володимира Жириновського виявилася вельми суперечливою. Деякі російські політики стверджують, що насправді лідер ЛДПР не помер.