Пройшов конкурс на копання могил на швидкість: 8 команд змагалися за звання найкращої. Всі подробиці

Організатори заявили, що даний захід допомагає підвищити престиж професії.

Яких тільки не буває на світі спортивних змагань, але такого ви ще не бачили: організатори провели конкурс на копання могил…

Кладовище. Ілюстративне фото.

Конкурс провели, щоправда, не в Україні, а в Росії. Організатором був крематорій у Новосибірську. Набрали для участі аж вісім команд. Переможцем стала та, яка впоралася з викопуванням ями з 38 хвилин. Хлопці на конкурс приїхали з Омську.

Умови були непрості: яму потрібно було викопати глибиною у два метри. Все це відбувалося на відкритому просторі під сонцем.

Оцінювало роботу учасників, як зазначили організатори, професійне жури. Важливо було вирити не просто глибоку яму, а дотриматися стандартів у короткі терміни. Заміряти могили ходили спеціалісти не просто за допомогою рулетки: брали справжній гроб та опускали вниз. Так і визначили якість конкурсних робіт.

Смішним чи непотрібним змагання у Новосибірську не вважають. Навпаки, у крематорії зазначили, що такі конкурси підвищують престиж професії та посилюють зацікавленість потенційних кадрів.

Та не тільки росіяни відзначилися чудернацькими забавами: набагато раніше подібний конкурс проходив в Угорщині. Щоправда, там такі могильні перегони вважаються любительською грою. У Новосибірську ж заявили, що тепер це можна вважати професійним видом спорту.

Також подібний “чемпіонат” ще проходив в одному російському місті – Томську. Деталі тамтешнього змагання – не відомі.

Схожі статті

Жінка відростила 13-метрові нігті та потрапила у Книгу рекордів Гіннеса: яка довжина була у її попередників?

63-річна жителька Міннесоти почала відрощувати свої нігті ще у школі. Проте, вона не перша, хто має таке досягнення. Ким були її попередниці та який рекорд тримали вони?

Відома іспанська акторка показала фото своєї доньки, батьком якої є її рідний син: як таке можливо?

Акторка показала фото однорічної доньки та зауважила, що вона цілковита копія свого батька. Подробиці історії читайте у матеріалі порталу Сенсація.