Наскельні малюнки невідомого стилю знайшли у Австралії

Австралійські науковці виявили цілу галерею наскельних малюнків, що складається з 572 зображень.

У австралійському регіоні Аренмленд науковці знайшли галерею з 572 висічених на скелі зображень розміром 50 сантиметрів. Такі зображення називаються петрогліфами і виконані вони у невідомому досі стилі. Таку кількість зображень археологи зібрали з 87 скелястих ущелин. Передбачається, що зображенням приблизно 9400 років.

Особливістю цих зображень є їхня пов’язаність між собою. Якщо зібрати усі зображення і скласти їх разом, можна помітити, що вони формують одну сюжетну лінію, яка відображає тісний зв’язок людини з природою.

Петрогліфи
Петрогліфи

Досліджуючи малюнки, вчені ніяк не могли віднести стиль їх виконання до жодного з вже відомих. Тож вони виділили окремий стиль, який назвали «Малівава». Цей стиль виділяється на фоні інших тим, що анімалістичні мотиви переважають над людськими, що теж вказує на більший зв’язок авторів з природою, яка перебувала в центрі їхнього світосприйняття. Також ці малюнки дають можливість зрозуміти чим займалися наші предки.

На малюнках присутня значна кількість валабів, тобто давніх кенгурових, які й досі живуть в Австралії. Окрім них вчені знайшли зображення птахів та водного ссавця дюгоні. Серед птахів найчастіше трапляються зображення страуса ему.

Наскельні зображення тварин
Наскельні зображення тварин

Окрім цих малюнків вчені знайшли також зображення у відмінних від звичних стилях. Зображення у стилі «міми» датувалися 12 тисячоліттям, а малюнки, виконані у рентгенівському стилі датуються 4 тисячоліттям. Між ними помітна суттєва відмінність. Якщо перші характеризувалися контурними зображеннями тварин, то другі відображали будову скелета і розташування внутрішніх органів тварин.

Найстаріші наскельні малюнки були знайдені на острові Борнео. Вік знайденого там зображення бика за радіовуглецевим датуванням становив 40 тис. років. Це було найперше предметне зображення тварини, знайдене археологами. Поруч були виявлені трафаретні зображення людської руки. Перші виявлені малюнки виконані червоним кольором.

 

Схожі статті

Жінка відростила 13-метрові нігті та потрапила у Книгу рекордів Гіннеса: яка довжина була у її попередників?

63-річна жителька Міннесоти почала відрощувати свої нігті ще у школі. Проте, вона не перша, хто має таке досягнення. Ким були її попередниці та який рекорд тримали вони?

Відома іспанська акторка показала фото своєї доньки, батьком якої є її рідний син: як таке можливо?

Акторка показала фото однорічної доньки та зауважила, що вона цілковита копія свого батька. Подробиці історії читайте у матеріалі порталу Сенсація.