Індонезійське плем’я з дивовижно синіми очима

На Індонезійському острові Бутон живе плем'я, особливістю якого є дуже незвичний колір очей.

Острів Бутон (інша його назва Бутунг), що входить до складу Індонезії, так і лишився б невідомим нікому, якби не унікальні люди, що живуть там. Корчной Пісарібу вже рік їздить Індонезією, вивчаючи культуру і особливості життя племен, що там живуть.

Члени племені острова Бутунг виділяються на фоні інших жителів індонезії яскраво-синіми очима, в той час як у всіх жителів країни очі та волосся темні.

 

 

Він розповідає, що особливими цих людей робить рідкісне генетичне захворювання, яке називається синдромом Ваарденбурга. Одним з проявів цього генетичного захворювання є яскраво-синій колір очей. При цьому рідкістю вважається однаковий синій колір обох очей. Частіше буває, що одне око яскраво-синього кольору, а інше – карого. Проте за свою особливість плем’я платиться втратою слуху. Це теж особливість цього синдрому. Іноді до цього додається сиве пасмо у волоссі над чолом та широкий ніс.

Синдром Ваарденбурга зустрічається з частотою 1 людина на 42 тисячі населення. Те, що майже у всього племені проявився цей синдром пояснюється тим, що майже все населення острова пов’язане між собою родинними зв’язками.

За словами дослідника, він дізнався про існування цього племені ще у 2019 році, але приїхав до них лише у вересні цього року. Також фотограф задоволений, що йому вдалося сфотографувати представників племені, домовившись з ними про екологічну фотосесію.

Зйомку Корчной Пасарібу присвятив унікальності планети і проблемам, що призводять до її знищення. Акцент на знімках фотограф зробив на кольорі очей мешканців острова. Знімки відразу ж стали популярними.

 

 

Підписники сторінки фотографа були вражені існуванням такого племені і залишили під знімками захоплені коментарі.

На планеті живе багато унікальних племен, які перебувають на межі знищення через втручання в їхнє життя людей і цивілізації. Деякі з них асимілюються, а деякі до останнього продовжують захищати свою територію, мову і культуру.

Схожі статті

Жінка відростила 13-метрові нігті та потрапила у Книгу рекордів Гіннеса: яка довжина була у її попередників?

63-річна жителька Міннесоти почала відрощувати свої нігті ще у школі. Проте, вона не перша, хто має таке досягнення. Ким були її попередниці та який рекорд тримали вони?

Відома іспанська акторка показала фото своєї доньки, батьком якої є її рідний син: як таке можливо?

Акторка показала фото однорічної доньки та зауважила, що вона цілковита копія свого батька. Подробиці історії читайте у матеріалі порталу Сенсація.

Найстарший чоловік у світі повідав, як дожив до 111 років та дав дієві поради: “Щоп’ятниці їм фіш-енд-чипс”

Судді Книги рекордів Гіннесу визначили найстаршого чоловіка у світі. Хто він, де живе та які секрети довголіття чоловік повідав світові, читайте в матеріалі порталу Сенсація.