Китайці відмовилися від користування емейлами

Електронна пошта – один з найпопулярніших засобів комунікації.

В різних країнах відсоток використання цього способу камунікації різни. Але все одно лишається на високому рівні. Наприклад, у Великобританії цей відсоток становить 86%, а у Сполучених штатах – 90,6%.

Кардинально інша ситуація у Китаї. Там люди майже не користуються електронною поштою, а відсоток тих, хто все ж використовує такий спосіб комунікації тримається на рівні 22%. Це набагато менше, ніж кількість тих, хто використовує у щоденній комунікації телефон та SMS повідомлення. Таких користувачів налічують 60%.

При цьому жителі Піднебесної найбільше користаються месенджерами власної розробки. Найпопулярнішими додатками в Китаї у різний час були WeChat, QQ, MSN. Проте найчастіше китайці використовують саме WeChat.

То чому ж жителі Піднебесної відмовляються від емейлів на користь месенджерів?

Вся справа у тому, що, як зауважує доцентка кафедри економіки Вищої школи бізнесу Cheung Kong Чжун Лінг, месенджери органічно вписуються у робочу культуру китайців. Це пояснюється тим, що межі між роботою та приватним життям у жителів Піднебесної дуже розмиті. Самі китайці розповідають, що бувають ситуації, коли на зв’язку треба бути навіть у вихідні або свята і з месенджерами це робити набагато зручніше.

Для роботи спілкування через додаток набагато зручніше, адже багато додатків мають функцію пересилання і редагування документів. Плюсом такого варіанту робочого спілкування є оперативність у вирішенні питань або проблем. Про таку особливість популярних китайських додатків розповідає Метью Бренан, британський викладач, який довгий час працював у різних містах Китаю.

До того ж додатки в рамках однієї програми дають можливість розраховуватися за послуги, розраховуватися у магазинах, записуватися на зустрічі, спілкуватися з друзями і розважатися. Щодо розваг, то найперший додаток QQ надавав можливість слухати музику, грати в ігри та листуватися з друзями.

Китайський додаток WeChat
Китайський додаток WeChat

Окрім цього часто говорять про те, що країни Азії в певний момент почали активно розвиватися і перескочили етап використання емейлів. З цього приводу Алан Кейсі, партнер консалтингової фірми Prophet, говорить, що багато країн в регіоні “перескочили епоху комп’ютерів і одразу перейшли до мобільного зв’язку”. Що, у свою чергу призвело до блискавичного поширення таких соціальних платформ, як Facebook, WeChat, Line, KakaoTalk, Zalo та інших.

Зараз у Азії майже всі все вирішують через телефон, що набагато зручніше і швидше. Погодьтеся, ми ж не сидимо в електронній пошті цілими днями, а частіше перевіряємо наявність повідомлень у месенджерах.

Схожі статті

Босі мільйонери: подружня пара віддала людям 24 мільйони доларів, особисті речі та пішла жити до монастиря

Для когось щастя в грошах, а хтось може відмовитися від усього заради духовності. Після такого щедрого жесту, пара вимушена буде покладатися на доброту інших людей.

Жінка відростила 13-метрові нігті та потрапила у Книгу рекордів Гіннеса: яка довжина була у її попередників?

63-річна жителька Міннесоти почала відрощувати свої нігті ще у школі. Проте, вона не перша, хто має таке досягнення. Ким були її попередниці та який рекорд тримали вони?

Відома іспанська акторка показала фото своєї доньки, батьком якої є її рідний син: як таке можливо?

Акторка показала фото однорічної доньки та зауважила, що вона цілковита копія свого батька. Подробиці історії читайте у матеріалі порталу Сенсація.