Categories Світ

Як цивільні поляки протистоять російській агресії в Україні? У Польщі створили нецензурну композицію про путіна

Коли у двері українців постукалася війна, поляки відкрили свої настільки широко, наскільки це можливо. Але підтримка сусідньої країни не обмежилася прийомом біженців.

Коли 24 лютого українці зрозуміли, що у їхні двері постукалася війна, велика їх кількість одразу ж вирушила до кордонів України з Польщею, де їх активно приймали. Буквально за три тижні європейська держава витратила всі кошти на утримання біженців, але їхній потік не зупиняється.

Окрім фінансової допомоги, поляки активізувалися і у соціальних мережах, де пліч-о-пліч з українцями борються за свободу слова та права людини. Тим часом на кордоні з польської сторони навіть була проведена диверсія з фурами, які за словами очевидців, направлялися з Європи до росії.

 У Польщі створили нецензурну композицію про путіна

Тим часом відомий польський репер Cypis створив композицію про головного агресора 21-го століття володимира путіна. Пісня нецензурна, але одразу ж потрапила у тренди YouTube та ТікТок. Варто відмітити, що і чарти підхопили пісню, яка з дня на день стає все популярнішою. Для виконавця це не просто творчість, а своєрідна акція протесту, яка виконала свою місію та розбурхала мережу.

“Сьогодні кожен з нас може бути корисним Україні. В рамках акції “Protest wyspiewany” ви можете допомогти подарунком, словом або творчістю”, – прокоментував репер Cypis.

Варто відмітити, що європейці активно дискредитують мотиви та дії Володимира Путіна, а жарти на політичну тему стають все жорсткішими та образливими. У них фігурує і Олександр Лукашенко, який підтримує агресію російської федерації. І хоча роскомнадзор заблокував Інстаграм, заблокувати повагу до демократії та свободи у Європі йому ніколи не вдасться.

Share