Папа Римський Франциск звернувся до світу українською: “Будьмо поруч із цим багатостраждальним народом”

Папа Римський Франциск не залишається осторонь української біди та звернувся до усього світу з проханням бути поруч з українцями у такий непростий для народу час.

24 лютого росія розв’язала проти України війну. Загарбницьку, нелюдську, не дотримуючись жодних законів воєнного часу. Влада рф прикривається так званою “спецоперацією” з метою порятунку російськомовного населення від вигаданих неонацистів, однак нічого спільного з реальністю це не має. Ба більше, армія окупантів б’є по в тому числі й по російськомовним українцям, винищуючи на своєму шляху все – житлову інфраструктуру, лікарні, пологові будинки, сховища, де ховаються від артилерійських ударів діти, жінки, літні люди.

При цьому росіяни сліпо вірять путіну і підтримують свою армію, не бажаючи відкрити очі ширше і зрозуміти, чому весь світ відвернувся від росії і привертає якомога більше уваги до того свавілля, яке вони накоїли в мирній, суверенній та незалежній Україні.

Не залишився осторонь і Папа Римський Франциск. Спочатку 25 лютого він особисто пішов у посольство рф, де висловив стурбованість війною. Це безпрецендентний жест понтифіка, адже зазвичай він у себе у Ватикані приймає глав інших держав, але цього разу він вирішив сам виїхати на зустріч.

Також у папській лікарні “Бамбіно Джезу” лікуються українські діти, що втекли від війни. Їх він теж відвідав особисто. А цього разу Папа Римський звернувся до світової спільноти у Твіттері з щемливою промовою українською мовою:

“Будьмо поруч із цим багатостраждальним народом і обіймімо його конкретними зусиллями та молитвою. Прошу вас, не звикаймо до війни та насильства, не втомлюймося великодушно приймати, не лише тепер, але й наступними тижнями та місяцями”, – написав понтифік.

Папа Римський Франциск звернувся до світу українською
Папа Римський Франциск звернувся до світу українською

Схожі статті

Босі мільйонери: подружня пара віддала людям 24 мільйони доларів, особисті речі та пішла жити до монастиря

Для когось щастя в грошах, а хтось може відмовитися від усього заради духовності. Після такого щедрого жесту, пара вимушена буде покладатися на доброту інших людей.

Жінка відростила 13-метрові нігті та потрапила у Книгу рекордів Гіннеса: яка довжина була у її попередників?

63-річна жителька Міннесоти почала відрощувати свої нігті ще у школі. Проте, вона не перша, хто має таке досягнення. Ким були її попередниці та який рекорд тримали вони?

Відома іспанська акторка показала фото своєї доньки, батьком якої є її рідний син: як таке можливо?

Акторка показала фото однорічної доньки та зауважила, що вона цілковита копія свого батька. Подробиці історії читайте у матеріалі порталу Сенсація.