У центрі Відня скоєно терористичний акт: за попередніми прогнозами його здійснили ісламісти

На ранок вівторка уже стало відомо про кількість жертв - четверо людей, з яких − двоє жінок і двоє чоловіків, які загинули в результаті стрілянини одразу у кількох місцях у центрі Відня. Близько десятка людей поранені.

Напад стався біля центральної синагоги Відня близько 20-00.

Озброєний чоловік відкрив вогонь по відвідувачах кав’ярень, які відпочивали напередодні запровадження в Австрії карантину через пандемію коронавірусу.

Одного поліцейського з бригади реагування нападник поранив з автоматичної гвинтівки. Терориста довелося застрелити. При ньому виявили ще пістолетом та мачете.

Міністр внутрішніх справ країни Карл Нехаммер описав нападника, застреленого поліцією, як “ісламістського терориста”.

Австрійський канцлер Себастьян Курц назвав напад “жахливим терористичним нападом”.

Як стало відомо у терористичному акті були задіяні три нападники, одного з яких затримали, а третього ще поліція розшукує.

На затриманому був муляж вибухового поясу. Про це  поліція Відня розказала у Twitter. Також у повідомленні сказано, що  у помешканні затриманого провели обшук, виявлено і вилучено відеоматеріали.

На подію відреагував український посол в Австрії Олександр Щерба, який у своєму Фейсбуку написав, що  поблизу місця теракту перебували четверо українських студентів, але вони не постраждали.

 

Схожі статті

Жінка відростила 13-метрові нігті та потрапила у Книгу рекордів Гіннеса: яка довжина була у її попередників?

63-річна жителька Міннесоти почала відрощувати свої нігті ще у школі. Проте, вона не перша, хто має таке досягнення. Ким були її попередниці та який рекорд тримали вони?

Відома іспанська акторка показала фото своєї доньки, батьком якої є її рідний син: як таке можливо?

Акторка показала фото однорічної доньки та зауважила, що вона цілковита копія свого батька. Подробиці історії читайте у матеріалі порталу Сенсація.