Categories Світ

Чудо-хлопчик з рідкісним захворюванням знайшов сім’ю: “Ми з самого початку знали, що це наша дитина»

Каролек перебував у дитячому фонді "Гаюш" всього чотири місяці, після чого його усиновила нова родина.

Польський хлопчик народився з синдромом Трічера Коллінза. Хвороба викликає деформації обличчя, через що від нього відмовилася рідна мати.  Про Каролека розказали і розмістили фотографії в Інтернеті, а вже за 4 місяці на Фесбук сторінці фонду “Гаюш” з’явилося радісне повідомлення про те, що хлопчика усиновили. Про це розказав deon.pl

У повідомленні йдеться, що вже понад місяць Каролек є сином Магдалини та Олександра Сієвських та братом Оли та Габриса.

Скрін з Фейсбуку

Націкавіше, що саме діти спонукали батьків до рішення усиновити хлопчика. Вони побачили його в соцмережі і запитали батьків, чи могли б вони його взяти?

Їхня старша дочка Ола каже, що їй найбільше сподобалось обличчя Каролека.

«Його хвороба нас ніяк не знеохотила. Ми з самого початку знали, що це наша дитина. Ми відчували, що він наш”, – ділиться Магдалина.

Через хворобу вона більше не могла мати дітей і вони з чоловіком з радістю пристали на пропозицію доньок.

Дуже зворушливо спостерігати батькам, як їх дівчатка доглядають за братчиком.

Засновницею Фонду Гаюша при дитячій онкологічній лікарні в Лодзі (Польща) є мати хлопчика Гая, який лікувався у лікарні з народження. Жінка дала собі слово, що, якщо син одужає, то створить Фонд,  який буде опікуватися хворими та нужденними дітьми.

Фонд існує з 1998 року. Щороку Фонд Гаюша підтримує понад 400 сімей, які опинились у кризовій ситуації. Дітьми опікуються волонтери. Фонд забезпечує цілодобовий догляд та дає надію на життя.

Share