|
12.12.2023 09:30

У Kyivstar стався збій. Компанія прокоментувала несправності і розповіла, як налагодити звʼязок та інтернет

Представники оператора "Київстар" офіційно повідомили про масштабний збій у системі та розповіли, як можна обійти його і налагодити у телефоні зв'язок.

Вже зранку велика кількість українців встигла помітити, що компанія Київстар, яка надає послуги з мобільного звʼязку та інтернету потерпає від певних проблем. Так, абоненти не могли скористатися жодному з послуг, які надає оператор, і цьому є пояснення.

До речі, офіційний веб-сайт компанії також не працює. Незабаром представники “Київстар” дали офіційний коментар на рахунок того, що відбувається.

У Київстар стався збій

У Київстар стався збій

В ефірі національного телемарафону прозвучала інформація про те, що на даний момент робітники компанії-оператора активно працюють над усуненням проблем. Що саме стало причиною настільки масштабного збою досі невідомо, але оператор запропонував альтернативу для своїх абонентів, аби вони не залишалися без зв’язку та інтернету на довгий час.

На даний момент усі бажаючі можуть скористатися послугою національний роумінг до тих пір, поки ситуація не налагодиться.

“Сьогодні в нашій мережі стався технічний збій, у результаті якого можуть бути недоступні послуги зв`язку та доступу в інтернет, заявили у Київстар. — На час усунення технічних складнощів, рекомендуємо абонентам користуватись можливостями послуги “національний роумінг”

Нагадуємо, що вперше українці почали користуватися даною послугою наприкінці 2022 року. У зв’язку з масштабними відключеннями електроенергії, які відбувалися у рамках останніх подій, мобільні оператори були вимушені шукати альтернативні методи надання користувачам можливості скористатися зв’язком, який може бути життєво необхідним.

Запас енергії на вежах був недостатнім, щоб надавати покриття продовж тривалих блекаутів. У зв’язку з цим компанії дійшли до компромісу, в результаті якого українці могли підключитися до покриття від інших операторів. Але у той самий час просили, максимально утримуватися від даної операції та не зловживати наданими можливостями.