Як позбутися головного болю за декілька хвилин: цінні поради

Головний біль завжди буде перепоною нормальному життю та роботі. І досить часто буває, що вже ніякі таблетки не допомагають. Розповідаємо, як швидко і без таблеток вирішити цю проблему.

Порада від головного болю 1: свіже повітря

Досить часто головний біль виникає від нестачі кисню в організмі. Іншими словами це називається гіпоксія. Наприклад, якщо у вашій кімнаті духота. В такому випадку варто просто вийти на свіже повітря або впустити його у свою кімнату. Також варто зазначити що при гіпоксії головний біль не буде дуже сильним, тому свіже повітря легко допоможе при цій проблемі.

Ще одна ознака нестачі кисню в організмі, коли вас дуже сильно тягне на сон і загальний стан не дуже активний. Інакше кажучи, коли не хочеться нічого робити. У такому випадку варто відпочити у приміщені, яке дуже добре провітрюється. Або навіть краще — у якому є зволожувачі повітря. Але загалом будь-яке приміщення завжди має добре провітрюватись.

Порада від головного болю 2: масаж

Цей метод дуже хороший та дієвий, до того ж, не потребує приймання таблеток. Щоб зробити масаж достатньо пройтися кінчиками пальців по всій голові, немов погладжуючи її. Робити це варто впевнено, але без сильних натискань. Така маніпуляція дозволяє привести в тонус м’язи, а також зміцнити судинні стінки. Лікарі говорять, що такий метод добре спрацьовує, якщо причина головного болю криється у остеохондрозі.

Головна біль
Головна біль

Порада від головного болю 3: використання холоду

Ще одним із способів прибрати головний біль — холодові компреси для розслаблення м’язів. За однією із теорій, причиною тієї ж гіпоксії може бути погіршення кровообігу і спазми в шийно-комірцевій зоні. І якщо розслабити цей напружений вузол, можна прибрати головний біль.

Рекомендують загорнути кілька кубиків льоду, наприклад, в кухонний рушник і прикласти до лоба, скронь або навіть шийно-комірцевої зони. Важливо неначе промокувати ці зони, а не просто тримати компрес. Але варто це робити дуже обережно, щоб не надто сильно охолодити судини і не погіршити ситуацію. Якщо полегшення не наступає у перші ж хвилини — цей метод не підходить.

Лікарі все ж радять звертатись до них, щоб дізнатись істину проблему болі і вирішити її.

spot_img

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.