Стало відомо, скільки українців готові вакцинуватися від COVID-19

35% опитаних українців готові скористатися безкоштовною вакциною від коронавірусу, і 50% - відмовилися б від щеплення.

Більшість українців відмовилися б від щеплення від коронавірусу, навіть якби існувала безплатна вакцина. Так, 35% жителів України готові вакцинуватися від коронавірусу. Однак не погодилися б пройти щеплення безкоштовною вакциною 50% респондентів, а 15% – ще не визначилися.

Про це свідчать результати опитування компанії Research & Branding Group.

Цікаво, що порівняно з червнем поточного року кількість респондентів, які відмовилися б від безплатної вакцинації від коронавірусу в середині вересня фактично не змінилася, тоді як кількість тих, хто згодний пройти щеплення, зменшилася на 6%. Так в середині червня готові були скористатися безкоштовною вакциною від коронавірусу 41% учасників опитування.

Дане опитування компанії Research & Branding Group було проведене в період з 5-15 вересня цього року серед 1801 учасників з всієї території України, крім окупованих Криму та частин Луганської і Донецької областей.

Нагадаємо, відповідно до результатів опитування КМІС, проведеного на початку серпня в Україні, погодилися б зробити щеплення від коронавірусу схваленою ВООЗ, безкоштовною вакциною менше половини жителів України – 47%. 42% респондентів висловились проти вакцинації.

Зазначимо, що наразі у світі ще не існує вакцини проти коронавірусу. Науковці всієї планети активно працюють над її створенням. До третьої, фінальної, стадії клінічних досліджень на даний момент дійшли шість вакцин, створених у США, Великобританії, Китаї і Німеччині.

У ВООЗ вважають, що кількість померлих через пандемію COVID-19 може досягнути 2 мільйонів до початку масового використання людством вакцини.

Схожі статті

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.

5 трендів манікюру, які повернуться в моду цієї весни: акварель, натуральні кольори, краса в простоті (Фото)

Сьогодні ми розкриємо вам всі нові тенденції в дизайні манікюру. Деякі тренди повернулись в моду саме цієї весни, тож обирайте найкращий дизайн на ваш смак.

Просто додай це у шампунь: блискуче волосся без посічених кінчиків і сивини гарантоване. Копієчний засіб

Посічені кінчики - не лише косметична проблема, а й ознака того, що волосся потребує додаткового догляду. Пропонуємо до вашої уваги основні причини посічених кінчиків та лайфхаки для відновлення.

Просто додай це у шампунь: глянцеве волосся без посічених кінчиків гарантовано. Салонний догляд вдома

Мати шикарне волосся, наче з обкладинки, — це мрія багатьох людей. Комусь пощастило отримати його від народження, а для когось це щоденна тинанічна робота.

Чому не можна стригти самого себе: народні прикмети, пов’язані з волоссям, та їх пояснення

Стрижка волосся – це завжди особливий момент для кожної людини. Переважно зробити зміни в зачісці наважуються в якийсь із доволі складних періодів життя.

Шкіра, як шовк: поради від українських та голлівудських зірок – Дорофєєва, Полякова, Еністон, Йохансон та інші

Знайти дієвий метод догляду за шкірою для досягнення ідеального результату — завдання не з простих. Втім українські та голлівудські зірки поділились своїми робочими лайфхаками.