|
29.09.2020 05:27

У ВООЗ розповіли, чого варто чекати від коронавірусу

У Всесвітній організації охорони здоров'я озвучили прогнози щодо майбутнього коронавірусу.

Епідемія коронавірусу в світі не вщухає і вже говорять про її другу хвилю в багатьох країнах.

У Всесвітній організації охорони здоров’я поділилися прогнозами щодо майбутнього коронавірусу, повідомляє агентство ТАСС.

Ханс Клюге, директор Європейського регіонального бюро ВООЗ вважає, що, цілком можливо, COVID-19 стане сезонною хворобою.

«Чесно кажучи, не знаю, коли це може статися, але я оптиміст, що означає, що я сподіваюся на краще, але готуюся до гіршого», — сказав Клюге.

Також він висловив побоювання, що зима 2020-2021 в плані епідемії коронавірусу виявиться важкою. Адже втома населення від запроваджених у зв’язку з епідемією карантинних обмежень зараз є найбільшим викликом.

Він вважає, що це довга криза, і, щоб її пережити, людям потрібна солідарність.

Тож 2 жовтня відбудеться конференція в дистанційному форматі за участю міністрів 53 держав (членів Європейського регіонального бюро ВООЗ), на якій планують виробити рекомендації для подолання втоми через коронавірус в людях.

Ханс Клюге

Високопосадовець підкреслив, що наразі немає підстав говорити про зниження вірулентності вірусу.

Хоч у квітні-червні спостерігалося зменшення кількості хворих, але воно було спричинене не природною причиною, а досить суворим карантином. Вірус повертається, коли карантин закінчується, резюмував Клюге.

 

ЧИТАЙ ТАКОЖ:
Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Сенсація