Стало відомо, який вітамін може допомогти при COVID-19

Вітамін D може мати важливе значення при лікуванні COVID-19. До такого висновку дійшли дослідники.

Американські вчені з Ок-Риджської Національної лабораторії дійшли до висновку, що вітамін D може мати велике значення при лікуванні COVID-19.

Виявляється, коронавірус погано впливає на вироблення даного вітаміну, що збільшує його поширення в організмі людини, пише Medium.

Якщо включити вітамін D в лікування, можна отримати більш швидке відновлення.

Дослідники виявили, що даний вітамін зв’язується із особливим рецептором в системі (VDR). У пацієнтів, хворих на COVID-19, він знижується в два рази порівняно зі здоровими людьми. Таким чином, коронавірус активно перешкоджає організму у виробленні VDR. Окрім того, вірус намагається атакувати і сам вітамін D.

Вітамін D
Вітамін D

Нещодавно в Іспанії провели цікавий експеримент. 76 пацієнтів отримали холекальциферол (рецептурна форма вітаміну D) і плацебо. З 26 хворих, які лікувалися плацебо, 13 були змушені помістити у відділення інтенсивної терапії, 2 пацієнтів померли. Серед тих, хто отримав холекальциферол, тільки 1 людина потрапила у відділення інтенсивної терапії, і жоден пацієнт не помер. Аналізуючи дані, медики говорять про обнадійливі результати дослідження.

Частково потреба у вітаміні D забезпечується внаслідок його утворення в шкірі під час перебування під прямими сонячними променями. Тож варто гуляти в сонячну погоду достатньо багато часу. Людям, що мало перебувають надворі, рекомендують включати в свій щоденний раціон продукти, що містять у великій кількості вітамін D або приймати спеціальні харчові добавки.

Продукти, багаті на вітамін D

  • Риба. 400 мг вітаміну D можна отримати, з’ївши 150 г лосося чи 850 г тріски.
  • Продукти тваринного походження. Вітамін D є у вершковому маслі, сирі, м’ясі, яйцях, ікрі. Щоправда, його там не так багато, як в рибі.
  • Лисички. Лісові гриби лисички також можна вживати при дефіциті вітаміну D.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.