Як запобігти переохолодженню та обмороженню: цінні поради

Коли наступають значні похолодання, варто дуже ретельно дбати про своє здоров'я, щоб вберегтись від переохолодження, або ще гірше — обмороження. Лікарі поділились цінними порадами, щоб цього уникнути.

Як поводитись у холодну пору року

Лікарі радять одягатися багатошарово. Тобто одягати не одну теплу кофту, а декілька тонких кофт. Так ви не спітнієте, а при мінусовій температурі це дуже небезпечно, а якщо стане жарко, то зможете зняти одну із них. Також лікарі радять носити термобілизну, колготки, шапки, шарфи, рукавички, а також обирати взуття лише з товстою підошвою. Але варто звернути увагу на обов’язкове правило у холодну пору року — одяг і взуття має бути не тісним, щоб правильно зберігати тепло. Тож, якщо взуття вам злегка тисне, краще від нього відмовитись, щоб уникнути обмороження.

Перед виходом на вулицю краще поїсти чогось висококалорійного та пити багато рідини. А якщо планується довга прогулянка, візьміть з собою термос з гарячим напоєм. Якщо вам доведеться проводити весь день на вулиці, старайтесь кожну годину заходити в тепле приміщення, щоб не допускати переохолодження. Також варто час від часу робити прості правила для рук і ніг, а також розминати пальці, щоб посилити кровообіг у судинах та запобігти переохолодженню.

Як запобігти переохолодженню
Як запобігти переохолодженню

Краще відмовитись від куріння та алкоголю. Сигарети згубно діють на судини, таким чином дозволяючи їх переохолоджуватись, а алкоголь розширює судини, що призводить до втрати тепла і також провокує переохолодження.

Також лікарі радять відмовитись від металевих прикрас у холодну пору року, адже вони можуть обморозити шкіру у місці контакту. І найголовніше, у довгій поїздці старайтесь завжди мати при собі увімкнений телефон, щоб викликати на допомогу в екстреній ситуації.

Якщо вже трапилось переохолодження, то варто відразу надати першу допомогу. Тобто зайти у тепле приміщення, добре зігрітися і випити або з’їсти щось гаряче. Обов’язково поміряйте температуру тіла, якщо вона нижча 34 градусів — потрібна госпіталізація.

Будьте обережними, бережіть своє здоров’я та дотримуйтесь цих правил.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.