Як налагодити здоровий сон: цінні поради від лікарів

У когось робочі безсонні ночі, а хтось святкував важливу дату але результат завжди один — порушений здоровий сон. Лікарі розповіли, як з цим боротись та запобігти такій проблемі.

Хоча б раз в житті кожна людина відчувала на собі симптоми безсоння. Доборе, якщо вони швидко проходять і не переходять до хронічних. Але якщо програється другий сценарій — це вже проблема. Симптоми хронічного безсоння дуже легко описати. Ви завжди відчуваєте якісь труднощі, коли намагаєтесь заснути. За ніч можете прокинутись декілька разів без видимої на те причини, а сам сон при цьому тривожний. Людина завжди себе відчуває втомленою після тривалого сну, а також їм важко сконцентруватись.

Що поліпшить сон: цінні поради від лікарів

Здоровий сон
Здоровий сон

Завжди намагайтеся лягати та прикидатись в однин і той же час. Це запорука здорового сну. Не порушуйте цей закон навіть на вихідних, як дехто це робить. До того ж, не змушуйте себе йти спасти насильно. Краще це робити, коли відчуваєте втому. Тоді заснути буде набагато простіше. За годину до запланованого сну не займайтесь роботою чи іншою важкою працею. Краще прийміть ванну, розслабтесь, почитайте книгу. Цей час має бути повністю присвячений відпочинку. Місце для сну облаштуйте якомога зручніше. Нехай це буде чиста постільна білизна, зручна подушка, зменшене світло, тиша.

Перед сном також важливо провітрити кімнату. Зі свіжим повітрям сон буде міцнішим. Температура в кімнаті має бути повністю комфортною для вас.

Також потрібно знати, що не потрібно робити перед сном. Перед сном варто відмовитись від куріння та алкоголю. Також варто уникнути вживання напоїв з кофеїном за 6 годин до сну. За 4 години до сну слід відмовитись від важкої їжі. Можна з’їсти якийсь фрукт чи овоч, але не солодощі і тим більше не гостру чи жирну їжу. За пів години до сну вимкніть всі електроприбори: комп’ютер, смартфорн, телевізор. Намагайтесь не спати вдень.

І ні в якому разі не намагайтесь займатись самолікуванням. Якщо ситуація критична — варто звернутися до лікаря.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.