Як боротись з сезонним випаданням волосся: поради лікарів

Здорові густе волосся — це справжня гордість кожної дівчини. Але багато людей страждають від сезонного випадіння волосся, що дуже засмучує багато жінок. Лікарі розповіли у чому причина і як з цим боротись.

З цією проблемою можна зустрітись у будь-яку пору року. Основні причини цього можуть бути:

Авітаміноз

Не дивно, що восени наш організм потребує більше вітамінів. Стається так тому, що раціон харчування змінюється, ми перестаємо їсти багато свіжих овочів та фруктів, тому організм реагує на це тим, що починається випадіння волосся або збільшення маси тіла, або навіть перепадами настрою. Тому важливо завжди підтримувати свій раціон і слідкувати, щоб до організму потрапили всі потрібні поживні речовини.

Стреси

Надмірні стреси також впливають на випадіння волосся. Особливо в осінній період, коли люди можуть страждати від депресії та перепадів настрою.

Холод

Ця причина стосується тих, хто любить ходити без головного убору взимку. Це погано, адже кровообіг шкіри голови почне погіршуватись, що призведе до випадіння волосся. Тому старайтесь не перетримувати голову в холоді і носіть головний убір.

Гормональний дисбаланс

Досить часто головною причиною випадіння у жінок буває саме гормональний дисбаланс. До того ж, якщо цей симптом ще й супроводжується різкими перепадами настрою, болючим менструальним циклом, висипом вугрів, то варто сходити до лікаря і пройти обстеження.

Випадіння волосся
Випадіння волосся

Як лікувати випадіння волосся восени?

  • Налагодити режим правильного харчування. До організму мають попадати всі поживні речовини.
  • Обирати якісні миючі засоби для голови та волосся. Вони мають не містити в собі сульфатів і силіконів, які сильно “перевантажують” і без того ослаблене волосся.
  • Робіть масажі для шкіри голови. Вони можуть покращити кровообіг.
  • Деякий час не користуйтесь засобами для укладання волосся та гарячим феном.
  • Робіть маски для волосся, які покращують кровообіг шкіри голови.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.