Популярні міфи про шампуні: коментує трихолог

Існує досить багато міфів про шампуні, які насправді, є неправдивими. Трихолог розповіла, чому.

Красиве, доглянуте волосся – справжня прикраса будь-якої дівчини чи жінки. Тож пошуку хорошої косметики для догляду за волоссям приділяється багато уваги. В описі до продуктів можна побачити красиві обіцянки виробників, але проходить час і обіцяного результату немає.

Трихолог Катерина Андрєєва розвінчала найпоширеніші міфи про шампуні, пише Ivona.

Шампунь від випадіння лікує волосся

Шампунь має очищати шкіру голови від секрету сальних залоз, бруду, пилу. Він не має шкодити, викликаючи свербіж, сухість, запалення шкіри. Це всі функції шампуню.

Від випадіння волосся шампунь не лікує. Якщо на етикетці вашого шампуня зазначено, що в складі є активні інгредієнти від випадіння, то обов’язково використовуйте його в комплексі з додатковими активними засобами від випадіння волосся: спреями, лосьйонами, ампулами.

Під час миття голови шампунь обов’язково варто наносити  2 рази

Все залежить від забрудненості і типу волосся. Якщо ви часто миєте волосся, то досить і одного нанесення шампуню. Якщо ж ваше волосся дуже брудне, можете використовувати шампунь двічі під час миття голови. Але пам’ятайте, що другий раз потрібно наносити все-одно меншу кількість шампуню.

 

Миття голови
Миття голови

Натуральні шампуні корисніші

Повністю натуральних шампунів насправді не існує. Навіть якщо на етикетці написано «безсульфатний, без парабенів, еко-шампунь», в ньому все одно є ПАР (інакше це буде не шампунь), і є консерванти (інакше він не буде довго зберігатися) і т.д. Так, натуральний шампунь приваблює екстрактами трав, вітамінами, але шампунь потрібен найперше для очищення шкіри. Ну а додаткові корисні добавки в шампунях – це плюс, але за той короткий час, що ми миємо голову, вони не дають достатнього ефекту.

Шампунь 2 в 1 – дешевший і кращий

Можливо він і вартує дешевше, але навряд чи він кращий за звичайний аналог. Адже шампунь «притягує» весь бруд і шкірний жир, а бальзам навпаки «притягується» до волосся, щоб створити захисну плівку. В результаті, перебуваючи в одному флаконі, ці два компоненти здатні «нейтралізувати» функції один одного. В результаті і шампунь недостатньо очищає, і бальзам погано захищає. ⠀

Волосся звикло до шампуню

Доволі популярне формулювання, і хибне. Якщо вам здається, що ваш шампунь більше не працює, то це свідчить про зміну потреб вашого волосся, а не про те, що волосся звикло до шампуню. Наприклад, ваше волосся стало сухим або пошкодженим, тож потрібно підібрати шампунь саме під цей тип волосся.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.