6 способів швидко позбавитися від хропіння

Нічне хропіння заважає не тільки людям поруч, а й нам самим. Це порушує спокійний сон, наше тіло не може повністю відновитися, і ми прокидаємося вранці сонними.

Ця неприємна проблема знайома як чоловікам, так жінкам. За статистикою, кожна третя людина хропе, причому, чим старша людина, тим більша ймовірність наявності у неї цієї проблеми. Хропіння заважає, дратує, викликає проблеми зі сном у оточуючих і є небезпечним для здоров’я людини, що хропе.

Розглянемо кілька порад, які можуть допомогти перестати хропіти або хоча би хропіти менше.

Змініть положення в ліжку

Сон на спині змушує нас хропіти – язик і м’яке піднебіння блокують вільний потік повітря. Щоб цього не сталося, краще завжди спіть на боку.

Повітря має бути вологим, а не сухим

Недостатньо вологе повітря в кімнаті сушить горло і стравохід, що посилює хропіння. Щоб перестати хропіти, їх слід добре змочити. Можна купити спеціальний зволожувач повітря або просто налити воду в якусь посудину і дати їй випаруватися природним чином. Можна додати в воду кілька крапель олії евкаліпта.

Позбавтеся від зайвої ваги

Надмірна вага і ожиріння збільшують хропіння. Безпосередньою причиною є жирова тканина, яка накопичується в зоні шиї. Коли ми спимо, це звужує дихальні шляхи і викликає хропіння. Якщо ви схуднете навіть на кілька кілограм, то хропітимете набагато менше.

Хропіння
Хропіння

Відмовтесь від куріння і алкоголю

Лікарі рекомендують відмовитися від алкоголю і куріння безпосередньо перед сном – оптимально, не менше ніж за 3 години до сну. Також варто обмежити їх споживання протягом дня.

Алкоголь сильно розслабляє м’язи, через що горло ще більше стискається під час сну, а сигарети подразнюють слизові оболонки носа і горла і викликають легку закупорку дихальних шляхів (нежить, набряк, мокрота).

Очистіть ніс

Люди з закладеним носом починають дихати вночі ротом, що дуже часто викликає гучне хропіння. Так що варто очищувати ніч перед сном.

Поміняйте простирадла

Хропіння часто є результатом алергічної реакції. Якщо у вас є проблеми з іншими алергіями, можливо, вам також варто змінити постільну білизну на антиалергічну.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.