10 щоденних звичок, які допоможуть покращити ваше здоров’я

Ці нескладні правила допоможуть вам почуватися краще, зекономлять ваш час і нерви - за умови, що ви будете дотримуватися їх щодня.

Для того, щоб покращити своє здоров’я і самопочуття, зовсім не потрібно багато грошей чи прикладати надзусилля. Ці нескладні на перший погляд звички допоможуть зробити ваше життя приємнішим, а самих вас – здоровішими і красивішими.

Кладіть помиті фрукти і овочі в полі зору

Медики рекомендують щодня з’їдати не менше 400 грам фруктів, овочів і ягід. Якщо тарілка з фруктами чи овочами буде перед вашими очима, вам простіше буде не забувати їх їсти.

Гуляйте півгодини в день

Не обов’язково за один раз: можна гуляти 15 хвилин вранці і 15 ввечері або після обіду. Будь-яка фізична активність все ж краще, ніж нічого. Півгодинна прогулянка щодня знизить ризик появи цілого ряду захворювань. Якщо ж ви гулятимете більше або займатиметеся спортом – це взагалі чудово.

Не приносьте в ліжко робочі документи і ноутбук

Ліжко, а в ідеалі і вся спальня, повинні асоціюватися тільки зі сном і сексом, а не з роботою. Такий підхід допоможе впоратися з порушеннями сну, якщо вони у вас є, або запобігти їх появі.

Покладіть книгу біля ліжка і читайте перед сном

Регулярне читання перед сном допоможе налаштуватися на відпочинок і стане профілактикою безсоння. Зверніть увагу, що краще взяти саме паперову книгу, і вибирати цікаві тексти, але не жорстокі і важкі.

Слідкуйте за тим, скільки ви спите

7-8 годин на добу – норма для дорослої людини. Якщо ви виявили, що спите менше, постарайтеся знайти час для сну. Адже нестача нічного відпочинку є фактором, який пов’язують з появою серцево-судинних захворювань, діабету другого типу, ожиріння і депресії.

Сон
Сон

Вставайте і лягайте в один і той же час в будні і вихідні

Це допоможе у профілактиці та лікуванні розладів сну. Щоб правильний режим увійшов у звичку, варто строго його дотримуватися.

Не ставте телефон і інші гаджети на зарядку поруч з ліжком

Як мінімум за годину до сну краще перестати користуватися телефоном, планшетом або ноутбуком, вважають лікарі. Для того, щоб не виникло спокуси швидко перевірити новини або соцмережі перед сном, не кладіть їх надто близько до ліжка.

Робіть дихальні вправи кожен день

Це хороший спосіб впоратися з щоденними стресовими ситуаціями, знизити кров’яний тиск і сповільнити серцебиття. На вправи досить витрачати 10-20 хвилин, бажано в один і той же час.

Складайте списки справ на день, тиждень і місяць

Ця звичка допоможе знизити тривожність і зробить ваші досягнення більш помітними для вас. Список покупок, складений перед походом в магазин, допоможе не витратитись на зайві речі, список справ на завтра допоможе ефективніше працювати, а список книг покаже, як багато ви насправді читаєте.

Список справ
Список справ

Провітрюйте приміщення як мінімум два рази на день

Повітря в будинку або офісі часто значно брудніше, ніж на вулиці, тому провітрювання – найпростіший спосіб забезпечувати оптимальну температуру, вологість і приплив свіжого повітря в приміщення.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.