Названі продукти, які викликають целюліт

Щоб позбутися целюліту, варто відмовитися або значно обмежити вживання продуктів, які викликають його появу.

Целюліт на сідницях і стегнах – це проблема, знайома багатьом жінкам. Більшість мріє позбутися цієї так званої «апельсинової шкірки», але часто ситуація тільки погіршується. Часто проблема в неправильному харчуванні. Ми розповімо про продукти, які призводять до утворення целюліту.

Солодощі

Солодощі ніхто не назве дієтичною їжею. Смачні тортики, шоколадки і тістечка, а особливо якщо їх їсти без міри, збільшують кількість підшкірного жиру. Також солодощі погіршують еластичність судин і сповільнюють кровообіг в організмі. Це якраз ті речі, які спричиняють появу целюліту.

Кава

Улюблений напій багатьох, тим, хто бореться з целюлітом, краще замінити на зелений чай. Можна також включити в раціон інші види чаїв або соки. Адже кофеїн спричиняє уповільнення кровообігу, тож кілька чашечок кави на день тільки зашкодять.

Кава
Кава

Солоні продукти

Сіль має неприємну функцію – вона затримує рідину в організмі. Тому краще додавати до їжі якомога менше солі, а від чіпсів, копченостей, сухариків взагалі відмовитися, або дозволяти собі рідко.

Солодка газована вода

Ще один жахливо шкідливий напій, про який в будь-якому випадку краще забути назавжди. Газовані напої містять цукор, соду, і фосфорну кислоту –  це пряма дорога до появи целюліту.

Алкогольні напої

Якщо ви всерйоз вирішили позбутися непривабливої «апельсинової шкірки», то про спиртні напої доведеться забути. Адже вони теж спричиняють уповільнення кровообігу і збільшують кількість естрогену в організмі. До того ж, алкогольні напої зазвичай містять багато калорій. Виняток можна зробити для сухих вин, але вживати їх в не великих дозах.

Макарони

Макарони містять в своєму складі багато вуглеводів, які здатні збільшувати кількість цукру в крові і сприяють появі зайвих кілограмів і целюліту. Варто їсти менше макаронів, і віддавати перевагу овочам і кашам, які більш корисні для організму.

Макарони
Макарони

Напівфабрикати

Пельмені, котлети, вареники та інші напівфабрикати теж не варто вживати в їжу. Такі продукти уповільнюють метаболізм, оскільки в їхньому складі є підсилювачі смаку і ароматизатори. Всі ці речовини не приносять організму жодної користі, а ось збільшити прояви целюліту можуть.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.