Здоров’я серця: прості, але ефективні поради від лікарів

Серцево-судинні захворювання дуже поширені в Україні. Лікарі називають способи підтримки здоров'я серця.

Серцево-судинні захворювання є лідерами серед причин смерті серед українців. Тож варто замислитися над тим, щоб зробити своє серце, найголовніший орган нашого організму, здоровішим.

Кардіологи називають кілька простих способів, які допоможуть підтримати здоров’я вашої серцево-судинної системи.

Регулярні помірні фізичні навантаження

Рухатися корисно для всього організму, в тому числі і для серця. Експерти радять приділяти не менше 150 хвилин фізичним вправам в тиждень.

Збалансоване харчування

Зайва вага шкідливо впливає на серце, це відомий факт. Але правильне харчування потрібно налагодити ще й для того, щоб отримувати необхідні організму мікроелементи – в першу чергу калій і магній.

Повноцінний відпочинок

Лише під час нічного сну виробляється гормон мелатонін, який регулює артеріальний тиск. Людині в будь-якому віці необхідно спати не менше 7-8 годин на добу.

Серцево-судинні захворювання
Серцево-судинні захворювання

Контроль пульсу і тиску

Лікарі зазначають, що у здорової людини нормою артеріального тиску вважаються показники менше 130/85 мм рт. ст. Якщо ці цифри виходять за межі, то важливо вчасно розпізнати артеріальну гіпертензію і звернутися до лікаря.

Регулярний медичний огляд

Своєчасне виявлення проблеми на початкових етапах і дотримання рекомендацій лікаря допоможе уникнути серйозних ускладнень і переходу захворювань в хронічну форму. Так що краще витратити час на відвідування лікаря, ніж потім витрачати його на довготривале лікування.

Від нас самих значною мірою залежить наше здоров’я, тож не забувайте берегти своє серце.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.