Медики назвали ознаки того, що людина вже перехворіла коронавірусом

Британські медики виділили кілька ознак того, що людина вже перехворіла коронавірусом, можливо, не знаючи цього.

Іноді COVID-19 протікає безсимптомно, однак це не означає, що й без негативних наслідків для здоров’я.

Згідно з дослідженням вчених з Оксфордського університету, серед ознак того, що людина вже перехворіла коронавірусною хворобою, не підозрюючи про це – втома і болі в животі.

У разі безсимптомного перебігу COVID-19, який людина може перенести «на ногах», не здогадуючись про хворобу, коронавірусна інфекція може проявлятися ознаками, які сприймалися як незначне нездужання, що не викликає тривоги.

Британські вчені виділили кілька ознак того, що людина вже перехворіла коронавірусною хворобою, не здогадуючись про це.

Біль в животі. Небезпечний симптом, його поява може вказувати на те, що в нижніх частинах легень йде запальний процес.

Діарея. Ще китайські медики зауважували, що серед 200 осіб, які першими інфікувалися коронавірусом, у половини було дане порушення.

Втома. Людина може списувати втому на якісь власні обставини, але насправді втома і апатія свідчать про інтоксикацію організму через коронавірус.

Кон’юктивіт. Печіння, почервоніння, свербіж і скупчення гною в куточках очей – ознаки ураження слизової при легкій формі перебігу інфекції. Часто люди не звертають уваги на це, вважаючи симптом результатом ГРВІ або тривалого сидіння за комп’ютером.

Варто зазначити, що багато медиків насторожено ставляться до такого перебігу коронавірусу, що не викликає типових ознак у вигляді підвищення температури, кашлю, лихоманки, втрати нюху, адже дані симптоми означають реакцію імунної системи на інфекцію. На їхню думку, «безсимптомні» пацієнти ризикують зіткнутися з непередбачуваними наслідками, якимись порушеннями, які можуть дати знати про себе пізніше.

Якщо у вас проявлялися декілька з цих симптомів протягом останніх місяців, варто перевіритися на наявність антитіл проти коронавірусу в організмі.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.