Що буде з людиною, якщо жувати лавровий лист щоденно?

Лавровий лист використовують у кулінарії як приправу, але надовго залишати в стравах не рекомендують, бо він здавна відомий як отруйний. А ви здогадувалися про такі його властивості?

Виявляється, з метою профілактики у малій кількості лавровий лист корисно жувати щодня. Він володіє цілим набором вітамінів: A, C, B і PP, містить селен і марганець, магній і фосфор, калій, кальцій, мідь і багато інших елементів.

Лист чудово дезінфікує ротову порожнину, запобігає запаленням горла та носоглотки, сприяє зміцненню імунної системи, а отже, вберігає від вірусів та інфекцій. А ще лавровий лист є хорошою профілактикою проти пародонтозу.

Якщо ви вже зауважили у себе симптоми вірусної інфекції, то тим паче добре жувати лавровий лист. Завдяки вмісту дубильних речовин і ефірних олій, сік листка не дасть швидко проникнути інфекції в кров.

У лавровому листі виявлено значний вміст антиоксидантних сполук поліфенолів, що робить його ефективним у зниженні холестирину і цукру в крові. Якщо лавровий лист жувати незадовго до сну, то він буде ефективним у комплексному лікуванні безсоння і тривожних станів.

Починати жувати лавровий лист треба із зовсім малих доз. Ретельно повільно розжовувати, як жуйку, після чого виплюнути. Деякий час не вживати ні воду, ні їжу, щоб продовжити дію соку листа.

З кожним днем кількість обережно можна збільшувати.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.