Кардіологи назвали симптоми-провісники серцевого нападу: проявляються ще до інфаркту

Серцевий напад характеризується хворобливими відчуттями в грудях і руках, але у нього можуть бути більш м'які неспецифічні симптоми.

Серцевий напад небезпечний тим, що оточуючі не завжди можуть зрозуміти, що людині погано. Тим часом деякі симптоми хоч малопомітні, але чітко вказують на цю проблему.

Серцевий напад характеризується хворобливими відчуттями в грудях і руках, але у нього можуть бути більш м’які неспецифічні симптоми, які можуть проявлятися за тижні до інфаркту, повідомляє видання Express.

Вчені констатують: щоб підвищити шанси на виживання при серцевому нападі, важливо враховувати попереджувальні знаки цього небезпечного стану. Багато людей знають, що в момент інфаркту може відчуватися біль в грудях, який поширюється на щелепу або руки. Однак у нього можуть бути симптоми-провісники у вигляді безболісних станів.

Серцевий напад
Серцевий напад

Такими попереджувальними про інфаркт ознаками є незрозуміла втома і раптові збої дихання, кажуть експерти.

У двох з трьох осіб є такі симптоми, як задишка і втома, що виникають протягом декількох днів або навіть тижнів до серцевого нападу, зазначають кардіологи.

Крім того, застереженням про майбутній серцевий напад у людини може бути несподівано виникла сильна пітливість, відчуття запаморочення, нудоти.

У свою чергу, вчені Університету китайської медицини Гуанчжоу зробили висновок, що попереджати про високий ризик серцевого нападу може червоний язик з жовтим нальотом. Фахівці виявили, що у сердечників бактеріальний склад слизової оболонки язика відрізняється від бактерій на язиці здорових людей – його особливість і провокує яскраво червоний колір.

 

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.