Які продукти викликають майже наркотичну залежність: їх всього 5 і вони присутні у вашому раціоні

Розповідаємо, чому деякі продукти хочеться їсти постійно і як боротись із цим бажанням.  

Деяка їжа викликає настільки сильне бажання спробувати ще, що прослідковується схожість з наркотичною залежністю. Шкідливі харчові звички не дають нам усвідомлювати, коли організм наситився і що пора зупинитися. До того ж, це можуть бути навіть спортсмени, які в основному слідкують за своїм харчуванням, але інколи не можуть відмовити у шоколаді. Розповідаємо, які ще продукти попали до списку, які викликають залежність.  

Газовані напої 

Газовані напої
Газовані напої

Цей продукт враховує такі тривалі розробки технологів як поєднання смаків, привабливий колір, запах, вплив на відчуття спраги. До того ж, деякі напої містять в собі кофеїн, який викликає звикання і великий вміст цукру. Все це зроблено для того, щоб викликати бажання пити газовані напої постійно. І якщо подивитись глибше, то вони не можуть втамовувати спрагу, а лише підсилюють її, а їх хімічний склад не може приносити користь.  

Чіпси 

Чіпси
Чіпси

Від цього продукту важко відмовитись, відкривши пачку і скоштувавши хоч одну. До того ж, не обов’язково бути голодним, щоб їх з’їсти. У цього стану є назва — гіперфагія. Цей коли людина їсть не для того, щоб насититись, а щоб отримати задоволення від їжі. Для цього деякі виробники додають підсилювачі смаку, які активують центри задоволення в мозку. Тому підсвідомо цей продукт хочеться більше і більше, але користі він зовсім не приносить.  

Копчене м’ясо 

Цей продукт містить в собі велику кількість тваринних жирів, які при частому споживанні викликають звикання. До того ж, вони мають чимало хімічних добавок, високий вміст солі і крохмалю, а також високу калорійність. Тому, якщо ви прихильні до таких продуктів, то краще обирати з мінімальною обробкою або ж готувати самостійно. У такому випадку, ви будете впевнені у складі продукту, який не зашкодить організму.  

Морозиво і шоколад 

Ці продукти мають великий вміст жирів та цукру. До того ж, морозиво може викликати стан схожий до ейфорії. Тому логічно, чому організм потребує його більше і більше. З шоколадом складніше. Він виробляє у нашому організмі серотонін завдяки теоброміну — алкалоїду, який працює як легкий антидепресант. Справжній шоколад дещо гіркий, тому виробники намагаються самостійно збагатити його смак добавками, жирами, цукром, які викликають звикання. У такому випадку потрібно обирати продукти з максимально натуральним складом. Це стосується як морозива, так і шоколаду.  

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.