Як позбутися головного болю без ліків: ефективна техніка

За допомогою нескладного самомасажу можна позбутися головного болю.

Головний біль – знайома кожному проблема, яка псує настрій і заважає працювати. Причин його може бути багато, менш чи більш серйозних. Зазвичай ми біжимо випити пігулку, однак існує спосіб позбутися головного болю і без ліків. Це самомасаж.

Отже, почати слід з масажування скронь. Для цього потрібно трохи погріти руки під теплою водою і потім притулити подушечки пальців обох рук до скронь. Після чого потрібно здійснювати акуратні кругові рухи.

Ви повинні відчути, як зміщуються шкіра голови і м’язи, що оточують череп. Поступово слід підніматися вище, проходячи масажними рухами верхню частину лоба.

Самомасаж

Потім переходите на потилицю – її також потрібно масажувати круговими рухами.

Розминку шиї треба почати з її задньої частини – масажуємо м’язи, рухаючись від низу до верху. Також можуть допомогти кругові рухи плечима. Для цієї вправи потрібно сісти на стілець і випрямитися.

Ефективні і нахили голови. Спочатку опускаємо голову вправо. Права рука при цьому лежить на лівому вусі, а ліва прибрана за спину і притиснута тильною стороною долоні до попереку. У такому положенні потрібно затриматися на 20 секунд.

Рекомендується повторити вправу 2-3 рази в кожний бік. Суть її в розслабленні глибинних м’язів.

Якщо самомасаж не допоміг, варто якомога швидше звернутися за допомогою до лікаря. І навіть якщо все пройшло нормально, а головні болі мучать вас часто – також варто піти на огляд до спеціаліста.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.