ТОП-5 хатніх рослин, які допомагають очистити повітря

Рослинний світ – невід'ємна частина нашого життя. І, якщо дарувати гарно квітучі вазони, то у домі тримати корисніше такі, що мають широке велике листя. Бо саме такі відмінно очищають повітря, поглинаючи вуглекислий газ. А деякі навіть захищають від нападів пилової і грибкової алергії.

1.Хлорофітум

Хлорофітум

Можна з певністю стверджувати, що хлорофітум у цьому переліку займає перше місце. Рослина надзвичайно невибаглива, потрібно тільки не забувати поливати вчасно. Горщик з нею можна поставити на полицю, шафу і  тоді вона не тільки буде корисною, але й прикрашатиме кімнату. До того ж, рослину дуже легко розсадити, відщипнувши з ліани, яка звисає розетку. Можна її на кілька днів поставити у воду, щоб пустила коріння, а потім пересадити у горщик з землею.

2.Хамедорея

Відноситься до родини пальмових. Виростає заввишки до двох метрів. Гарно її посадити у великий поливаний горщик і тримати на підлозі, куди не потрапляють прямі сонячні промені. Рослина любить щедрий полив. Завдяки цьому завжди має живий і здоровий вигляд. Має здатність нейтралізувати токсини, які виділяє пластик.

3.Пеларгонія

Герань

Квітуча рослина, знайома ще кожному з дитинства як калачик, герань. Завдяки тому, що виділяє фітонциди, листя має  специфічний запах. Саме він і вбиває хвороботворні мікроби, бактерії і віруси.  Рослина невибаглива, любить рясний полив. Для естетичного вигляду калачика потрібно регулярно відщипувати сухе листя і відцвілі квіти. Добре себе буде почувати на підвіконні у кухні, а також у спальні, бо має ще й заспокійливий ефект.

4.Сансевієрія

Сансевієрія або «тещин язик», як її називають в народі через довге гостре листя. Позитивно впливає на людей з нестійким артеріальним тиском. Але рослину по праву можна вважати повітряним «віником», бо має здатність знешкоджувати віруси і бактерії, а також нейтралізувати токсини від клеїв, пластику. Рослина не потребує особливого догляду. Головна умова – не заливати, краще налити води у піддон і рослина сама візьме потрібну її кількість. Взимку достатньо поливати один раз на місяць.

5.Спатіфілум

Спатіфілум

Ця рослина цінна тим, що в процесі очищення беруть участь як листки так і квіти. Вони поглинають спори цвілі і тому надзвичайно корисні у приміщеннях, де надмірна вологість. Цю рослину не можна тримати на підвіконні, під яким розміщена батарея для обігріву. Любить рясний полив і багато світла.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.