Як доглядати за шкірою обличчя восени: поради косметологів

Догляд за шкірою обличчя восени має свої особливості, відмінні від літнього догляду. Шкіра потребує більше живлення, і менше зволоження.

Осінь – не найкращий час для нашої шкіри. Вона ще не остаточно відновилася після сонячного літа, а її вже доводиться витримувати вітер і дощі, пересушене повітря в офісі і квартирі та перші заморозки. Під впливом цих факторів в холодну пору року шкіра обличчя стає більш чутливою і старіє значно швидше.

Однак, якщо знати, як правильно доглядати за шкірою обличчя восени, і підходити до цього питання з усією серйозністю, неприємних наслідків осінньої пори можна уникнути.

Правильне очищення шкіри обличчя восени

У холодну пору року, щоб не страждати від обезводнення епідермісу, краще не користуватися гелями для вмивання. Для очищення нормальної та жирної шкіри чудово підійдуть пінки і легкі муси, для сухої – косметичне молочко.

В ідеалі, на етикетці засобу для вмивання повинен бути напис non-comedogenic – це гарантія того, що пінка або молочко не утворять на шкірі тонку плівку, яка може закупорити пори і спровокувати появу чорних крапок.

Після вмивання не забудьте скористатися тоніком. Він прибере залишки миючого засобу і звузить пори. Відкладіть до кращих часів тоніки, до складу яких входить спирт, вони пересушують шкіру і можуть спровокувати запалення і лущення.

Живлення і зволоження

Для осіннього догляду косметологи рекомендують вибирати крем з більш щільною текстурою, ніж влітку. Добре, якщо до його складу будуть входити вітаміни С, А і Е. Ще краще, якщо знайдете крем, що містить також вітамін F, – він чудово усуває будь-які подразнення.

Незамінні для осіннього догляду сироватки з колагеном і гіалуроновою кислотою. Вони здатні проникати глибше і відмінно зволожують шкіру.

Як тільки стовпчики термометрів опустяться нижче нуля, ховаємо денний крем із зволожуючим компонентом і міняємо його на поживний. Наносити його на шкіру варто як мінімум за півгодини, а краще за годину до виходу на вулицю.

У морозні дні, які нерідко бувають пізньої осені, краще використовувати захисні креми, що містять олію ши, каріте, жожоба.

Догляд за шкірою обличчя
Догляд за шкірою обличчя

Якщо шкіра надто суха, можна користуватися кремами на основі вазеліну. А ось для людей з жирною і комбінованою шкірою вони дуже небажані. Гліцерин також не найкращий компонент для крему, адже він витягає вологу з нижніх шарів шкіри. Тому краще, якщо в списку інгредієнтів він буде стояти наприкінці, що означає, що в кремі його не так багато.

Увечері нанесіть на шкіру обличчя крем, що містить ретинол (вітамін А) і фруктові кислоти. Вони стимулюють вироблення власних колагену, еластину і гіалуронової кислоти.

Домашні маски

У домашніх умовах для зволоження і живлення шкіри можна використовувати прості, але доволі ефективні маски.

Для сухої і нормальної шкіри чудово підійде медово-жовткова маска: 1 ст. ложка меду + яєчний жовток + 1 ст. ложка лляної або оливкової олії. Суміш підігріти, накласти на шкіру обличчя шарами і потримати близько 10 хвилин.

Для змішаної і жирної шкіри підійде маска з винограду з яєчним жовтком і крохмалем. Жовток збити і змішати з розтертими виноградинами без кісточок і чайною ложкою крохмалю. Наносити на шкіру, через 15 хвилин змити прохолодною водою.

Універсальна маска для всіх типів шкіри, несхильної до алергії: 1 ч. л. меду + яєчний білок + половина ч. л. молока + пара крапель соку лимона. Нанести на шкіру обличчя на 15 хвилин і змити теплою водою.

Щоб шкіра залишалася доглянутою і красивою, важливо також добре висипатися, випивати достатню кількість води і правильно харчуватися. Незайвим буде і прийом вітамінів і мікроелементів, надто якщо ви сидите на дієті.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.