8 поширених міфів про здоров’я, які не мають нічого спільного з реальністю

Деякі з цих міфів про здоров'я досить безневинні, інші можуть навіть принести шкоду.

Наука і техніка стрімко розвиваються, а деякі люди продовжують вірити в сумнівні речі, які насправді далекі від істини. Ось кілька міфів про здоров’я, про які варто забути в 2020 році.

Курячий бульйон допомагає при застуді

Бульйон з курятини — найкращі ліки від застуди! Так нам говорили бабусі в дитинстві і деякі з нас до сьогодні дотримуються цієї думки. Однак, це не так.

В бульйоні відсутні діючі речовини, котрі здатні знищити бактерії або віруси.

Легкий ефект гаряча страва справляє на носоглотку, дещо полегшуючи дихання, однак на тому і все.

Курячий бульйон
Курячий бульйон

При струсі мозку краще не засинати

Вдарились головою, отримали струс і вам забороняють спати? Гоніть їх в шию. Американські вчені на багаторічних дослідах встановили, що жодних підстав для перешкоджання сну з причин можливого впадання в кому не існує. Єдиний виняток — крововилив у мозок. Однак для цього вам потрібен лікар і обстеження, а не старі забобони.

Бігати шкідливо

Бігати можна! Однак без фанатизму. Дослідження американських вчених встановили, що жодних артритів внаслідок інтенсивних навантажень на суглоби під час бігу не виникає. До 5-ти кілометрів легким стилем пару разів на тиждень лише зроблять вас здоровішими.

Біг
Біг

Вакцини викликають аутизм

Вкололи вакцину — дитина стане аутистом! Така думка є найбільш популярною в середовищі антивакцинників і шукачів ознак глобальних світових змов. Насправді, зменшення кількості вакцинованих діток призводить до появи захворювань, про які світова медична наука почала забувати з 70-х років 20-го століття. Паротит, краснуха, кір можуть зненацька покласти вашу дитину до інвалідного візочка на все її життя. А щодо аутизму — це захворювання викликане генетичними відхиленнями і до вакцинації не має жодного відношення.

Засмагати корисно

Любите засмагати, бо це красиво і можна легко насититись вітаміном D? Засмага виглядає справді привабливо, однак часто трапляється, що не довго. Надмірне підсмажування на сонячних променях викликає бурхливий розвиток онкологічних захворювань шкіри. Тому — помірність і ще раз помірність. А вітаміну D достатньо багато у різних морських продуктах — від риби до водорослів.

Засмага
Засмага

Детокс-дієти очищають організм

Очищення організму від шлаків — улюблене заняття деяких людей для підтримки стрункої фігури і міцного здоров’я, однак це насправді неймовірно шкідливо. Такі популярні останнім часом детокс-дієти насправді нищать організм, вимиваючи корисні мікроелементи і позбавляючи клітини тіла необхідних енергетичних запасів для нормального функціонування. Краще вживати овочі-фрукти, відмовитись від напівфабрикатів та всілякого смаження, надміру солі і цукру — результат буде набагато ліпший і без шкоди для організму.

При застуді треба подихати над вареною картоплею

Болить горло — дихаємо картопляним паром? Дихання над картоплею не призведе до очікуваного ефекту. Однак, якщо добавити до води декілька капель евкаліпту — результат буде набагато кращим. Перевірте лише, що ви не маєте алергічної реакції на речовину. І остерігайтесь опіків дихальних шляхів!

Хто їсть ввечері, той розтовстіє

Боїтеся їсти пізно увечері, аби не погладшати? Марно боїтесь, бо не має значення в який час доби ви споживаєте їжу. Має значення лише співвідношення кількості калорій. Скільки ви спожили протягом дня, стільки треба витрачати. Зрештою, якщо ви прагнете схуднути то єдиний реальний спосіб, який винайшло людство — просто зменшити кількість спожитих калорій та підвищити кількість спалюваних під час щоденного руху.

 

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.