У США створили маску, яка здатна знищувати коронавірус

Вчені представили нову концепцію маски, яка не блокує вірус, а пропускає його через сітку і уповільнює та інактивує його.

Хоча маски зобов’язали носити в людних місцях буквально всіх, вони не захищають на 100% від коронавірусу. Американські вчені із Масачусетського інституту технологій винайшли маску багаторазового використання, яка знищує коронавірус. Конструкція складається з нагрітої мідної сітки, яка може деактивувати небезпечний вірус у повітрі.

Про це пише SciTech Daily, повідомляє Сенсація.

Вчені для своєї розробки використали мідну сітку, яка нагрівається від батареї. Науковці стверджують, що це дозволить сповільнювати та інактивувати коронавірус з повітря, яким дихає власник маски.

Новий тип маски не блокує вірус. Вона пропускає коронавірус через сітку, проте уповільнює його рух та інактивує його, пояснюють розробники. Таким чином, дана маска дозволить своєму власнику  «дихати медично стерильним повітрям».

Нова концепція маски
Нова концепція маски

Спеціальна батарея нагріває метал до 90 градусів Цельсія – така температура здатна знищити частинки COVID-19, які може вдихнути носій маски.

Для захисту шкіри людини мідна сітка закривається ізоляційним неопреном, який дозволяє надягати її на обличчя і не боятися опіків.

Науковці приступили до створення прототипів маски та збираються невдовзі розпочати тестування свого винаходу. Нову концепцію маски та дизайн вони описали у статті на онлайн-сервері bioRxiv.

Нагадаємо, в світі коронавірусом заразилися вже 43,2 млн осіб, з них 29 мільйонів одужало, і 1,16 млн померло від ускладнень COVID-19.

В Україні за останніми даними захворіло на коронавірусну хворобу 349 тисяч людей, з них 143 тисячі вилікувалось, і 6464 – померло.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.