У США створили маску, яка здатна знищувати коронавірус

Вчені представили нову концепцію маски, яка не блокує вірус, а пропускає його через сітку і уповільнює та інактивує його.

Хоча маски зобов’язали носити в людних місцях буквально всіх, вони не захищають на 100% від коронавірусу. Американські вчені із Масачусетського інституту технологій винайшли маску багаторазового використання, яка знищує коронавірус. Конструкція складається з нагрітої мідної сітки, яка може деактивувати небезпечний вірус у повітрі.

Про це пише SciTech Daily, повідомляє Сенсація.

Вчені для своєї розробки використали мідну сітку, яка нагрівається від батареї. Науковці стверджують, що це дозволить сповільнювати та інактивувати коронавірус з повітря, яким дихає власник маски.

Новий тип маски не блокує вірус. Вона пропускає коронавірус через сітку, проте уповільнює його рух та інактивує його, пояснюють розробники. Таким чином, дана маска дозволить своєму власнику  «дихати медично стерильним повітрям».

Нова концепція маски
Нова концепція маски

Спеціальна батарея нагріває метал до 90 градусів Цельсія – така температура здатна знищити частинки COVID-19, які може вдихнути носій маски.

Для захисту шкіри людини мідна сітка закривається ізоляційним неопреном, який дозволяє надягати її на обличчя і не боятися опіків.

Науковці приступили до створення прототипів маски та збираються невдовзі розпочати тестування свого винаходу. Нову концепцію маски та дизайн вони описали у статті на онлайн-сервері bioRxiv.

Нагадаємо, в світі коронавірусом заразилися вже 43,2 млн осіб, з них 29 мільйонів одужало, і 1,16 млн померло від ускладнень COVID-19.

В Україні за останніми даними захворіло на коронавірусну хворобу 349 тисяч людей, з них 143 тисячі вилікувалось, і 6464 – померло.

Схожі статті

Просто додай це у шампунь: блискуче волосся без посічених кінчиків і сивини гарантоване. Копієчний засіб

Посічені кінчики - не лише косметична проблема, а й ознака того, що волосся потребує додаткового догляду. Пропонуємо до вашої уваги основні причини посічених кінчиків та лайфхаки для відновлення.

Просто додай це у шампунь: глянцеве волосся без посічених кінчиків гарантовано. Салонний догляд вдома

Мати шикарне волосся, наче з обкладинки, — це мрія багатьох людей. Комусь пощастило отримати його від народження, а для когось це щоденна тинанічна робота.

Чому не можна стригти самого себе: народні прикмети, пов’язані з волоссям, та їх пояснення

Стрижка волосся – це завжди особливий момент для кожної людини. Переважно зробити зміни в зачісці наважуються в якийсь із доволі складних періодів життя.

Шкіра, як шовк: поради від українських та голлівудських зірок – Дорофєєва, Полякова, Еністон, Йохансон та інші

Знайти дієвий метод догляду за шкірою для досягнення ідеального результату — завдання не з простих. Втім українські та голлівудські зірки поділились своїми робочими лайфхаками.

Секрет розкішної фігури: фіналістка “Холостяка-12” Саша Мудра поділилася рецептом протеїнових коктейлів

Українські зірки та учасники телевізійних шоу хочуть мати здоровий та привабливий зовнішній вигляд. Фіналістка "Холостяка-12" Саша Мудра поділилася рецептом смачних протеїнових коктейлів.

Місячний календар стрижок на лютий 2023: сприятливі дні для зміни зачіски, щоб волосся росло як у Мішиної

Хоча б раз у своєму житті кожна дівчина наважувалась на зміни у зовнішності користуючись місячним календарем. Який може підказати, що станеться з волоссям та з вашими справами, якщо підстригтися у певну дату.