Вчені спростували популярні міфи про молоко

Вчені вирішили проаналізувати найпоширеніші міфи про молоко, щоб раз і назавжди поставити крапку в суперечках навколо цього продукту.

Молоко – продукт, добре знайомий нам з дитинства. Молоко популярне в усьому світі, а особливо в європейських країнах, його вживають тут в будь-якому віці і вигляді. Однак, незважаючи на всю його універсальність, про молоко існує ряд міфів.

Хтось боїться споживати молоко після 30 років, хтось, навпаки, вірить, що молоко – запорука вічної молодості. Китайські вчені вирішили проаналізувати найпоширеніші міфи про молоко, щоб раз і назавжди поставити крапку в суперечках навколо цього продукту.

Молоко не можна пити натщесерце

Насправді можна. Жири та лактоза, потрапляючи в порожній шлунок, засвоюються краще. За винятком тих випадків, коли людина страждає непереносимістю лактози.

Молоко може відбілити шкіру обличчя

На жаль, цей продукт не містить речовин, які могли б хоч якось вплинути на відтінок шкіри. Більш того, молекули молока не мають здатність проникати крізь шкіру.

Молоко
Молоко

При кип’ятінні молока втрачаються всі його  корисні властивості

І навіть більше – є прихильники теорії, що кип’ячене молоко шкідливе для здоров’я. При бажанні можна детально ознайомитися з реакцією Майяра, кажуть фахівці. Кип’ятіння молока – процес, при якому не відбувається нічого, що могло б зробити цей продукт небезпечним для людини.

Пакетоване молоко можна гріти в мікрохвильовці

Якщо є необхідність розігріти молоко прямо в упаковці, краще зробити це, зануривши його в ємність з гарячою водою. При екстремальних температурах в мікрохвильовій печі речовини, використані в створенні матеріалу упаковки, можуть виділятися з вміст. Алюмінієва фольга, яка також часто зустрічається в молочних пакетах і коробках, може спалахнути під впливом високих температур.

Тож пийте молоко на здоров’я, адже в ньому міститься багато корисних вітамінів та мікроелементів, зокрема, кальцій, фосфор, вітаміни B2 і B6, В12 та інші.

Схожі статті

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.

5 трендів манікюру, які повернуться в моду цієї весни: акварель, натуральні кольори, краса в простоті (Фото)

Сьогодні ми розкриємо вам всі нові тенденції в дизайні манікюру. Деякі тренди повернулись в моду саме цієї весни, тож обирайте найкращий дизайн на ваш смак.

Просто додай це у шампунь: блискуче волосся без посічених кінчиків і сивини гарантоване. Копієчний засіб

Посічені кінчики - не лише косметична проблема, а й ознака того, що волосся потребує додаткового догляду. Пропонуємо до вашої уваги основні причини посічених кінчиків та лайфхаки для відновлення.

Просто додай це у шампунь: глянцеве волосся без посічених кінчиків гарантовано. Салонний догляд вдома

Мати шикарне волосся, наче з обкладинки, — це мрія багатьох людей. Комусь пощастило отримати його від народження, а для когось це щоденна тинанічна робота.

Чому не можна стригти самого себе: народні прикмети, пов’язані з волоссям, та їх пояснення

Стрижка волосся – це завжди особливий момент для кожної людини. Переважно зробити зміни в зачісці наважуються в якийсь із доволі складних періодів життя.

Шкіра, як шовк: поради від українських та голлівудських зірок – Дорофєєва, Полякова, Еністон, Йохансон та інші

Знайти дієвий метод догляду за шкірою для досягнення ідеального результату — завдання не з простих. Втім українські та голлівудські зірки поділились своїми робочими лайфхаками.