Дезінфекція рук: як правильно проводити і як часто це потрібно робити

Тема дезінфекції та чистих рук і особистих речей стала особливо актуальною останнім часом, у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Увесь світ зіткнувся з проблемою пандемії нового небезпечного коронавірусу. Людство досить швидко адаптується до нової реальності, в котрій носіння масок і суворі заходи з дезинфекції є необхідним і щоденним атрибутом.

Дезінфекція рук

Ще майже рік тому використання антисептиків десь на вулицях міст чи містечок було швидше винятком, аніж правилом. Хоча небезпека перенесення різного роду інфекційних та паразитарних хвороб нікуди не зникала, населення рідко користувалось спеціальними спреями, антисептичними рідинами наливного типу, серветками з бактерицидними засобами.

Дезінфекція
Дезінфекція

Реклама мила з антибактеріальним ефектом, котрий містив триклозан, відкритий в 1965-році, свого часу швидко зійшла з ефірів телебачення. Причиною для заборони на використання антибактеріальних миючих засобів з триклозаном виявився токсичний ефект, який останній вчиняв на людський організм.

Таким чином, станом на сьогодні в арсеналі людства лишилось два основних, відносно безпечних, антисептичних засоби, котрі можна вживати в засобах для щоденного знезараження рук.

  • Спирт та різні суміші на базі спирту етилового.
  • 2%-ий розчин хлоргексидину, винайдений ще в 1947 році. Однак на сьогодні, в європейській медичній практиці, як антисептик не використовується. Його тримають в світовому переліку засобів, як дешевий варіант для бідних країн.

Всі ці антисептичні засоби потрібні для знищення або істотного зменшення хвороботворних бактерій та вірусів на поверхні шкіри рук.

Коли рекомендується використовувати антисептики?

В будь-якому місці, де спостерігається активна присутність або скупчення людей. В транспортних засобах, в лікарнях та поліклініках, метро, супермаркетах на ручках всіх, без винятку, дверей присутні різноманітні інфекційні збудники.

Обов’язково дезинфікуємо найбільш часто вживані речі — ключі, ручки торбинок, гаманець, мобільний телефон. Для цього можна користуватись серветками з антисептичним просоченням. Особливу увагу звертаємо на випадки користування паперовими та металевими купюрами – саме через гроші віруси, бактерії та паразитарні організми найчастіше активно циркулюють в людській спільноті.

З настанням прохолодних днів можна частіше користуватись спеціальними перчатками, зводячи вплив спиртових сумішей антисептика на шкіру до мінімального рівня. Однак не забувайте, що перед тим як торкнутись власної шкіри — мусите обов’язково обережно зняти перчатку.

Схожі статті

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.

5 трендів манікюру, які повернуться в моду цієї весни: акварель, натуральні кольори, краса в простоті (Фото)

Сьогодні ми розкриємо вам всі нові тенденції в дизайні манікюру. Деякі тренди повернулись в моду саме цієї весни, тож обирайте найкращий дизайн на ваш смак.

Просто додай це у шампунь: блискуче волосся без посічених кінчиків і сивини гарантоване. Копієчний засіб

Посічені кінчики - не лише косметична проблема, а й ознака того, що волосся потребує додаткового догляду. Пропонуємо до вашої уваги основні причини посічених кінчиків та лайфхаки для відновлення.

Просто додай це у шампунь: глянцеве волосся без посічених кінчиків гарантовано. Салонний догляд вдома

Мати шикарне волосся, наче з обкладинки, — це мрія багатьох людей. Комусь пощастило отримати його від народження, а для когось це щоденна тинанічна робота.

Чому не можна стригти самого себе: народні прикмети, пов’язані з волоссям, та їх пояснення

Стрижка волосся – це завжди особливий момент для кожної людини. Переважно зробити зміни в зачісці наважуються в якийсь із доволі складних періодів життя.

Шкіра, як шовк: поради від українських та голлівудських зірок – Дорофєєва, Полякова, Еністон, Йохансон та інші

Знайти дієвий метод догляду за шкірою для досягнення ідеального результату — завдання не з простих. Втім українські та голлівудські зірки поділились своїми робочими лайфхаками.