Чим небезпечна кава на порожній шлунок

Учені дослідити дію кави на попорожній шлунок і виявили, що це може призвести до неочікуваних наслідків.  

Дослідники з Університету Бата у Великобританії виявили, що кава на голодний шлунок може порушити рівень цукру в крові. До того ж, вони побачили, що така ранкова звичка може порушити сон. Дослідження показали, що одна ніч з поганим або неміцним сном не може принести великої шкоди, але якщо зранку ми підбадьорюємо себе за допомогою каву — це впливає на рівень глюкози в крові.  

Учені організували дослід. Вони запропонували добровольцям пройти три експерименти:  

  • Перший — всю ніч добре спати, а після пробудження випити солодкий напій.  
  • Другий — неміцний і неправильний сон, добровольців постійно будили і зранку вони мали випити солодкий напій.  
  • Третій — спати з порушеннями, але вранці випити міцну каву, а потім солодкий напій.  
Кава
Кава

Потім у всіх добровольців взяли аналіз крові, щоб перевірити рівень глюкози після солодких напоїв. Варто зазначити, що по калорійності вони були рівними типовому сніданку. Отже, результати показали, що перші дві групи добровольців не мали порушення в рівні глюкози і інсуліну. А от третя — мали підвищений рівень глюкози, у деяких випадках навіть на 50% вище норми.  

Таким чином, учені стверджують, що звичка приймати каву на порожній шлунок може викликати розвиток діабету другого типу. Щоб запобігти цьому, варто перед кавою щось з’їсти. Ідеально буде піти на повноцінний сніданок, щоб насити організм поживними речовинами. До того ж, перший прийом їжі — найважливіший.   

Схожі статті

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.

5 трендів манікюру, які повернуться в моду цієї весни: акварель, натуральні кольори, краса в простоті (Фото)

Сьогодні ми розкриємо вам всі нові тенденції в дизайні манікюру. Деякі тренди повернулись в моду саме цієї весни, тож обирайте найкращий дизайн на ваш смак.

Просто додай це у шампунь: блискуче волосся без посічених кінчиків і сивини гарантоване. Копієчний засіб

Посічені кінчики - не лише косметична проблема, а й ознака того, що волосся потребує додаткового догляду. Пропонуємо до вашої уваги основні причини посічених кінчиків та лайфхаки для відновлення.

Просто додай це у шампунь: глянцеве волосся без посічених кінчиків гарантовано. Салонний догляд вдома

Мати шикарне волосся, наче з обкладинки, — це мрія багатьох людей. Комусь пощастило отримати його від народження, а для когось це щоденна тинанічна робота.

Чому не можна стригти самого себе: народні прикмети, пов’язані з волоссям, та їх пояснення

Стрижка волосся – це завжди особливий момент для кожної людини. Переважно зробити зміни в зачісці наважуються в якийсь із доволі складних періодів життя.

Шкіра, як шовк: поради від українських та голлівудських зірок – Дорофєєва, Полякова, Еністон, Йохансон та інші

Знайти дієвий метод догляду за шкірою для досягнення ідеального результату — завдання не з простих. Втім українські та голлівудські зірки поділились своїми робочими лайфхаками.