Вчені розповіли, на скільки років COVID-19 скорочує життя людини

Дослідники проаналізували близько 84 тисяч людей і виявили дещо цікаве, пов'язане з довготривалістю їх життя.

Вчені з національної служби охорони здоров’я Шотландії і університетів Глазго і Единбурга дослідили, як коронавірус впливає та довготривалість життя людей.   

Як проводилось дослідення

Вчені взяли статистику хворих на COVID19 в Італії і розробленою ВООЗ шкалою. За її допомогою можна визначити, скільки років втрачає людина через хвороби. Результати вражаючі. Вони показали, що перехворівши коронавірусом, людина немов постаріла на 10 років, оскільки організм виснажений в боротьбі за ваше здоров’я. Але це стосується здебільшого людей, які важко перенесли хворобу: з ШВЛ або кисневою маскою. Ті, хто перехворів у легкій або середній формі зміни значно менші.  

До того ж, опитавши хворих, вчені побачили, що деякі люди, перехворівши вірусом, мають деякі проблеми зі своїми розумовими здібностями. Іншими словами, починають трішки “пригальмовувати”. У такому випадку складніше працювати з великою кількістю інформації. Дослідники пояснюють, що це стається через кисневе голодування, яке відчувають хворі.  

COVID19
COVID19

Нагадаємо, що за добу, 27 жовтня, в Україні було зафіксовано 6677 випадків хворих на коронавірус 

Будьте пильними до свого здоров’я і за найменших симптомів краще зверніться до лікаря, щоб не запустити хворобу і вчасно її вилікувати. Більшість людей переносять її в легкій формі, завдяки своєчасному виявленню вірусу і ретельному лікуванню.  

Нагадаємо, що найпоширенішими симптомами коронавірусу є: 

  • Надмірна втома; 
  • Висока температура тіла; 
  • Сухий кашель.  

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.