За невігластво і легковажність поплатилися смертю п’ятирічного сина

Горе-батьки приготували на вечерю гриби. Щороку у пору збирання грибів чуємо свіжі новини про отруєння. Жертвами найбільше стають діти, бо їх система травлення не витримує такої потужної атаки токсинів.

На цей раз гриби знову їли усією родиною. До ранку погано стало всім. П’ятирічного хлопчика ушпиталили, але врятувати його уже не змогли – токсини зруйнували печінку, повідомив один із російських телеграм-каналів.

Трагедія сталася у Підмосков’ї. Як з’ясувалося, збирали опеньки. Вочевидь, разом з опеньками трапилася й бліда поганка, яка містить сильну отруту аманітотоксин. Один гриб, який потрапив у їжу може вбити до чотирьох дорослих людей.

Найотруйніший гриб Бліда поганка
Найотруйніший гриб Бліда поганка

Для того, щоб вберегтися і убезпечити рідних від біди, треба дотримуватися простих правил «тихого полювання».

Найперше, ніколи не беріть незнайомих грибів. Якщо якийсь гриб викликав сумнів, краще його не брати.

Краще збирати гриби губчасті (такі, у яких під шапочкою ніби губка), серед таких найменше отруйних. Це маслята, маховики, білі.

Вдома необхідно ще раз ретельно оглянути кожний гриб і відібрати сумнівні.

Перед приготуванням будь-якої страви гриби потрібно відварити у підсоленій воді 15-20 хв.

Якщо отруєння відбулося, необхідно промити шлунок соляним розчином і постаратися викликати блювання. Відразу викликати швидку невідкладну допомогу.

Ознакою отруєння буде загальний ослаблений стан, запаморочення, блювота, спрага, болі в животі.

І запам’ятайте: ніколи не їжте гриби на ніч.

spot_img

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.