Оніміння пальців рук: головні причини

Оніміння пальців рук зазвичай супроводжується втратою чутливості на поверхні шкіри, а пізніше відчуттям поколювання.

Кожен з нас стикався з проблемою оніміння рук чи ніг. Особливо під час сну чи внаслідок тривалого перебування в незручній позі.

Однак оніміння винятково пальців на руках є більш рідкісним проявом можливих захворювань організму, до котрих в жодному випадку не варто ставитись легковажно.

Як визначити причини оніміння пальців рук і що робити в такому випадку?

Зазначимо, що всі надані нижче рекомендації потребують уточнення з боку медичних фахівців і відповідного обстеження в лікарняних закладах. Будь ласка, не займайтесь самолікуванням!

Отже, фахівці радять диференціювати захворювання, орієнтуючись на те, які саме пальці втратили чутливість, в яких саме пальцях долоні відчуваються поколювання, відчуття печії, тощо.

Звісно, ми відразу виключаємо тимчасові явища, котрі виникають під час незручних поз чи через перетискання кровоносних судин під час сну або внаслідок носіння занадто тісного одягу, ременів, зв’язувань, кайданок, тощо.

Зосередимось на найважливіших випадках.

Якщо ви помічаєте часте оніміння мізинця лівої руки, іноді з залученням всіх найближчих трьох пальців — мізинця, підмізинного та середнього — необхідно звернути прискіпливу увагу на стан серця та судин. Це може свідчити про наявність серцево-судинної патології. Особливо, коли такі випадки трапляються в нічні години.

Оніміння пальців рук
Оніміння пальців рук

Якщо ваша робота пов’язана з активним використанням комп’ютерної клавіатури, миші — будьте готові до одного з професійних захворюваннь. Так званого “тунельного синдрому”. Проявляється онімінням великого і вказівного пальця. Хвороба прогресуюча, лікування лише хірургічне, тому намагайтесь, по можливості, уникати зайвого перевантаження для зап’ясть рук.

Ще одним наслідком частого перебування в одній позі за робочим столом є остеохондроз шийного та грудного відділів. При якому нервові корінці защемлюються під час зміщення хребців і тим самим викликають різної інтенсивності неприємні больові відчуття та відразу призводять до оніміння великого, вказівного і середнього пальця або на одній руці, або на обох відразу.

В такому випадку зміцнення м’язового корсету спини, масажні процедури та періодичні зміни пози полегшують страждання і знімають оніміння пальців на руках.

Про наявність цукрового діабету може свідчити одночасне оніміння пальців на руках і ногах.

Надзвичайно небезпечним є оніміння, котре починається з одночасного процесу на всіх пальцях однієї руки і виходить за кисть. При цьому може спостерігатись порушення координації рухів, обличчя застигає, як маска – що викликано паралічем лицевих м’язів – свідомість затьмарюється, людина говорить плутано, збивається — все це важливі ознаки стрімкого враження мозкового кровообігу, що призводить до інсульту.

Якщо ви помітили ці ознаки в себе, ви маєте відвідати, щонайменше трьох профільних лікарів: невролога, ендокринолога та терапевта. Саме ці медичні спеціалісти мають провести точну діагностику функціонування вашого організму, визначитись з процедурою комплексного лікування, що включає фізіотерапевтичні процедури, всі види масажу, голковкалювання, лікувальні фізичні вправи, спеціальний режим харчування та інше.

Схожі статті

Експерти поділились, яка каша є найкориснішою: гречка, вівсянка чи перловка – що найкраще сприяє схудненню

Сьогодні ми детально розповімо вам про користь та переваги найпопулярніших круп, які є доступними для кожної людини. Експерти назвали найкориснішу кашу.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.

5 трендів манікюру, які повернуться в моду цієї весни: акварель, натуральні кольори, краса в простоті (Фото)

Сьогодні ми розкриємо вам всі нові тенденції в дизайні манікюру. Деякі тренди повернулись в моду саме цієї весни, тож обирайте найкращий дизайн на ваш смак.

Просто додай це у шампунь: блискуче волосся без посічених кінчиків і сивини гарантоване. Копієчний засіб

Посічені кінчики - не лише косметична проблема, а й ознака того, що волосся потребує додаткового догляду. Пропонуємо до вашої уваги основні причини посічених кінчиків та лайфхаки для відновлення.

Просто додай це у шампунь: глянцеве волосся без посічених кінчиків гарантовано. Салонний догляд вдома

Мати шикарне волосся, наче з обкладинки, — це мрія багатьох людей. Комусь пощастило отримати його від народження, а для когось це щоденна тинанічна робота.

Чому не можна стригти самого себе: народні прикмети, пов’язані з волоссям, та їх пояснення

Стрижка волосся – це завжди особливий момент для кожної людини. Переважно зробити зміни в зачісці наважуються в якийсь із доволі складних періодів життя.