Чаї для схуднення: що вони насправді роблять з організмом

Популярні чаї для схуднення - не найкращий метод для стрункішання. Вони приносять організму лише шкоду.

Чаї для схуднення насправді не ефективні, а часто навіть шкідливі. Дієтологи пояснюють, як чай для зниження ваги діє на організм і якою ціною змушує його худнути.

Так, всі чаї для схуднення містять сечогінні або проносні засоби, або і те, і інше. Треба розуміти, що у всіх рослин, що містяться в чаї для зниження ваги, є корисні властивості і протипоказання.

Між тим, з сечею з організму вимиваються необхідні йому магній, калій, натрій та інші мінеральні речовини.

Зневоднюється міжклітинний простір, перестають працювати K-Na осмотичні насоси в мембранах. Це означає, що в клітини не можуть потрапити потрібні речовини, і вони перестають виконувати свої функції.

Чаї для схуднення
Чаї для схуднення

Ми їмо щось корисне, а воно просто не може потрапити в клітини, пояснюють дієтологи. Це, до речі, відбувається, і якщо пити мало води.

Деякі трави мають проносний ефект. Деякі рослини викликають хімічне подразнення рецепторів слизової оболонки кишечнику. Наприклад, корінь ревеню, кора жостеру, плоди жостеру, листя сени.

Сольові проносні (натрію сульфат, магнію сульфат, сіль карловарська), морська капуста, агар-агар, лляне насіння, лактулоза викликають механічне подразнення рецепторів слизової оболонки кишечнику.

При цьому порушується всмоктування води і необхідних організму електролітів.

На жирові клітини чаї для схуднення жодним чином не впливають. У кращому випадку вони не приносять користі, а в гіршому – небезпечні, впевнені дієтологи.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.