Названі серйозні хвороби, ознакою яких є холодні руки

Іноді холодні руки – це нормально, але в деяких випадках вони свідчать про наявність серйозного захворювання у людини.

Замерзати в руки восени і взимку – нормально, і тут на допомогу нам приходять теплі рукавички. Однак не завжди наші руки холодні через низьку температуру.

Флебологи вважають, що холодні руки можуть вказувати на деякі серйозні захворювання. Звичайно, в деяких випадках холодні руки є фізіологічною нормою. Наприклад, в холодну пору року. Але, якщо кінцівки в людини мерзнуть незалежно від пори року і температури в приміщенні, це вже може бути ознакою небезпечних захворювань.

Таким чином організм може реагувати на проблеми з щитовидною залозою або інші гормональні порушення. Також в такому випадку можливі такі хвороби, як атеросклероз, цукровий діабет, хвороба Рейно. Холодні руки часто бувають у курців і гіпотоніків.

Щоб позбутися цієї проблеми, перш за все, потрібно відмовитися від шкідливих звичок, кинути курити, адже нікотин звужує судини. Погано впливає на судини і кофеїн, тому кавою теж не варто зловживати. Також варто зайнятися спортом або фізичною активністю. Важливо прислухатися до рекомендацій лікарів, регулярно стежити за рівнем артеріального тиску і холестерину.

Холодні руки
Холодні руки

Крім того, необхідно переглянути свій раціон. Правильне харчування допоможе поліпшити загальний стан, наситити організм необхідними елементами і протистояти різним хворобам. Забезпечте ваш організм залізом, адже холодні руки можуть свідчити про його дефіцит. Для цього частіше їжте червоне м’ясо, рибу і печінку.

Одягайтеся завжди по погоді, навіть якщо хочеться похизуватися модним, але легким одягом. Ваше здоров’я важливіше.

Знизити ризики дозволять також регулярні візити до лікарів і вчасне проходження всіх необхідних обстежень.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.