Лікарі назвали несподіваний метод захисту від COVID-19

Вчені припускають, що при застуді в організмі людини виробляється інтерферон, який допомагає йому боротися з коронавірусом.

Якщо ви ненавидете в холодну пору року страждати від застуди – то ця інформація може хоч трохи покращити ваш настрій. Ймовірно, легка застуда може захистити людину від коронавірусу.

Таку думку висловив лікар-імунолог Владислав Жемчугов, пишуть ЗМІ.

Відповідно до припущень вчених, у кожного вірусу є своя територія, і вони конкурують за неї. Поки що точно не можна сказати, чи будуть «домашні» віруси «нападати» на «чужинців», але лікар не виключає таку ймовірність.

Наприклад, цитомегаловірус, герпес в якийсь момент починають виробляти інтерферон, тобто природні чинники захисту, а вже останні протистоять новим зовнішнім вірусам, в тому числі COVID-19 і грипу.

Боротьба з коронавірусом
Боротьба з коронавірусом

Легка застуда діє за таким же принципом. Однак наскільки ефективною може бути така оборона, дізнатися вийде тільки провівши експерименти. А експерименти з коронавірусом на людях проводити готові далеко не всі вчені, та й не в кожній державі законодавство дозволяє такі речі.

Однак, деяку надію така інформація все-таки дає людям. Тим часом, випадки одночасного зараження і коронавірусом і грипом вже зафіксували. Така обставина, на жаль, погіршує перебіг COVID-19.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.