Як правильно проводити прибирання в квартирі, де живе інфікований COVID-19

Епідеміологи рекомендують використовувати мильний або хлоромісний розчин, а також спиртовмісні антисептики.

Останні дослідження вчених свідчать, що коронавірус може жити на деяких поверхнях до 2 тижнів. Тож ретельне прибирання дому в період пандемії коронавірусу стає як ніколи актуальним.

Фахівці-епідеміологи розповіли, як правильно робити прибирання в домі, де проживає хоча б одна людина, у якої підтверджений COVID-19.

Експерти рекомендують використовувати мильний або хлоромісний розчин, а також спиртовмісні антисептики. Вміст спирту в таких антисептиках повинен бути не менше 70 відсотків. Обробляти однією з цих рідин варто ручки шафів, дверні ручки, спинки стільців, інші жорсткі поверхні, вимикачі.

Прибирання в квартирі під час пандемії коронавірусу
Прибирання в квартирі під час пандемії коронавірусу

Кухонні стільниці можна обробляти звичайною побутовою хімією. Побутова хімія підійде і для обробки змішувачів і раковин. Змити її варто гарячою водою.

Якщо всі мешканці квартири здорові, таку обробку треба проводити час від часу. Якщо ж хоча б один з членів родини інфікований коронавірусом, обробляти вимикачі і ручки треба після кожного використання. Пульти керування побутовою технікою, гребінці, зубні щітки та інші речі рекомендовано протирати серветками з антисептиком. Унітаз, ванну, душову кабіну треба мити засобами на основі хлору.

У випадку, якщо хтось з домашніх захворів на COVID-19, вологе прибирання з хлоромісними засобами треба проводити щодня. Це допоможе зменшити ризики зараження інших членів сім’ї.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.