Мандариновий рай: скільки помаранчевих фруктів можна з’їсти і кому протипоказані

Зима завжди асоціюється з солодкими, пахучими мандаринами. І хоч зима ніяк не приходить, та мандарин уже на прилавках достатньо.

Мандарин воістину цінний, у зимовий період для людського організму, фрукт. Він має достатню кількість вітамінів ( 200гр продукту міститься 78% добової норми вітаміну С), мікроелементів (калій, магній, кальцій і залізо) і допомагає при застудних захворюванням.

Ще мандарини багаті на воду, розчинну клітковину, яка необхідна для кишкової мікробіоти, поліфеноли та флавоноїди.

Втім, оскільки мандарини солодкі, то вони містять й цукор. У тих же 200гр цитрусових є 20 г цукру.

Мандарин, як атрибут святкового настрою
Мандарин, як атрибут святкового настрою

Скільки можна з’їсти за день мандаринів, щоб були організму на користь?

Згідно рекомендацій колишньої в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун, доросла людина за добу повинна спожити 225-235 грамів вуглеводів. Це за умови, що вона здорова і не має цукрового діабету і алергії на цитрусові. То ж, виходячи з кількості цукру, кожен може собі підібрати прийнятну кількість помаранчів, щоб не порушити баланс спожитих загалом сіх вуглеводів.

Якщо вам захотілося при перегляді цікавої телепередачі з’їсти більше – не біда, зекономите на тістечках.

Для дорослих якихось кардинальних обмежень немає, хоч австралійські спеціалісти кажуть, що при повноцінному харчуванні достатньо дитині з’їдати в день один мандарин, дорослому – три-чотири.

Вочевидь, вони встановили таку норму з похибкою на проблему з алергією, яка дуже поширена у світі. Іноді, особливо у дітей, алергію можна спровокувати, якщо є природна схильність.

Кому не можна їсти мандарини?

Мандарини мають кислоту і вони здатні подразнювати слизову оболонку шлунку, кишківника і нирки.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.